Меню & пошук

В Нью-Йорку збудують 10000 інтернет-боксів для роздачі безкоштовного wi-fi

В Нью-Йорку збудують 10000 інтернет-боксів для роздачі безкоштовного wi-fi

[ads-pc-2]

LinkNYC-Media-Kit-11_MGZOOM

В Нью-Йорку готують до запуску однієї з найбільших публічних інтернет-мереж у світі. Проект під назвою LinkNYC надасть можливість жителям та гостям Нью-Йорка цілодобово користуватися безкоштовним wi-fi та здійснювати безкоштовні дзвінки на локальні номери та 911. 

На LinkNYC не витратять жодного долара з державного бюджету: весь проект планується окуповувати за рахунок реклами. 10 000 інтернет-боксів, які будуть встановлені на вулицях міста, служитимуть і точками роздачі wi-fi, і рекламними площинами водночас. Цікаво, що версії інтернет-пілонів для комерційних та житлових районів відрізняються: в останніх не буде зовнішньої реклами. Очікується, що місто навпаки, зможе заробити на цьому проекті – понад $500 млн за перші 12 років експлуатації.

both_link_modules.0

Версія для комерційних районів (зліва) та житлових районів (справа)

Автори проекту обіцяють швидкісь підключення, яка дозволить користувачам завантажити двогодинний HD-фільм за 30 секунд. Щоправда, поки існують сумніви щодо того, як LinkNYC зможе забезпечити підтримку вказаних швидкостей – адже на даний момент технологія wi-fi не дозволяє використовувати гігабітні швидкості для індивідуальних девайсів. Перші інтернет-бокси почнуть встановлювати вже в першій половині наступного року, і ця мережа стане однією з найбільших публічних міських інтернет-мереж у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: