Меню & пошук

NASA опублікувало новий знімок Плутона

NASA опублікувало новий знімок Плутона

[ads-pc-2]

plutoNASA опублікувало новий знімок поверхні Плутона напередодні чергової прес-конференції про наукові знахідки New Horizons. Фотографія була отримана об’єднанням чотирьох знімків LORRI (Long-Range Reconnaissance Imager) і спектроскопічних даних інструменту Ralph, що містять колірну інформацію.

Кольори зображення штучно посилені, для того щоб надати більше контрасту особливостям поверхні карликової планети. «Плато Супутник», можливо, є джерелом льоду на поверхні. Біло-блакитні області на північний захід і північ від нього можуть становити якісь екзотичні види льоду, які перемістилися від центру «Регіону Томбо».

Вважається, що лід на поверхні Плутона складається з азоту, метану, води і чадного газу. Особливо великі концентрації льоду з чадного газу були виявлені в центрі «Плато Супутник» під час спектроскопічного дослідження планетоїда.

Нова прес-конференція відбудеться сьогодні о 20:00 за київським часом. Подивитися її можна буде на каналі NASA TV. Поставити свої запитання експертам місії можна в твіттері, використовуючи гештег #askNASA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: