Меню & пошук

Франківська команда розробила додаток-навігатор, який враховує якість доріг

Франківська команда розробила додаток-навігатор, який враховує якість доріг

[ads-pc-2]

1

Команда розробників з Івано-Франківська створила мобільний додаток Navizor, який вміє прокладати маршрути, враховуючи якість доріг. 

Сервіс поки що перебуває на стадії бета-тестування, проте його вже зараз можна завантажити для смартфонів на Android з маркету Google Play. Програма вміє прокладати маршрути містами України та підказувати, де по дорозі буде погане дорожнє покриття, а також сплановуватиме маршрут таким чином, щоб оминути погані шляхи.

Завдяки кольоровому позначенню ділянок доріг з різною якістю траси водій орієнтується, коли потрібно переходити на більш безпечний швидкісний режим руху. Водії також можуть оцінювати якість доріг, по яким вони їздять, за 5-бальною шкалою. Оцінка буде записана на сервер та додана до загального рейтингу дороги.

3 (1)

Розробили навігатор працівники однієї з аутсорсингових ІТ-компаній Івано-Франківська bvblogic. Ідея проекту народилася в 2013 році, коли один з творців Navizor намагався знайти оптимальний дорожній маршрут для поїздки під час відпустки, і жоден з існуючих навігаторів не надавав інформацію про якість дорожнього покриття. Як результат, вже до кінця 2013-го івано-франківські розробники створили свою першу версію сайту, на якому можна було поставити оцінку якості дороги на онлайн-карті.

4 (1)

Опція оцінки якості доріг дозволяє оцінити дорожнє покриття в балах від одного до п’яти, а оновлення інформації відбувається в режимі онлайн. Статистичні дані Navizor beta базуються на більш ніж 290 000 оцінок користувачів про більш ніж 96 000 кілометрів доріг в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

101 коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: