Меню & пошук

NASA опублікувало звуки з космосу на Soundcloud

NASA опублікувало звуки з космосу на Soundcloud

[ads-pc-2]

Moon Landing Wallpapers 4

Американська космічна агенція NASA створила офіційний екаунт на музичному сервісі Soundcloud, де почала публікувати ексклюзивні записи впродовж півстолітньої історії польотів людини в космос.

Серед записів, які можна почути – та сама фраза «Х’юстон, у нас проблема», «голос космосу», записаний Вояджером поза межами Сонячної системи, сигнал, переданий першим супутником «ПС-1» та інші треки. NASA постійно працює над своїм іміджем відкритої організації, яка працює на благо суспільства. Фахівці NASA створюють спеціалізовані веб-ресурси, заводять екаунти в соціальних мережах і різних сервісах, викладають статті та фотографії.

Ось, наприклад, як звучав перший орбітальний супутник, запущений СРСР:

А це – радіосигнал Сатурна, переданий на Землю станцією Кассіні:

Ось запис, зроблений Вояджером, коли він покинув межі Сонячної системи:

Крім шуму двигунів космічних апаратів бажаючі можуть почути запис переговорів астронавтів, а також знамените “Х’юстон, у нас проблеми”:

Зараз NASA виклало вже близько 60 аудіозаписів (63, якщо бути точним), і послухало все це 23885 відвідувачів. Деякі аудіозаписи складно ідентифікувати (наприклад ось це – що це за пісенька?), Хоча більшість – впізнавані цілком і повністю.

Не забуваємо – звук у космосі не може поширюватись, оскільки там немає повітря. Проте пристрої космічних апаратів здатні записати електромагнітні хвилі, які випромінюють планети, міжзоряне середовище та будь-які інші об’єкти Всесвіту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: