Меню & пошук

NASA завершило будівництво корабля Orion, який доставить людей на Марс

NASA завершило будівництво корабля Orion, який доставить людей на Марс

[ads-pc-2]

730548main_EFT-1inflight-full

Американська космічна агенція NASA завершила будівництво корабля під назвою Orion, який буде використано для пілотованих польотів на Місяць, астероїди та Марс у найближчі 20 років.

Уже через місяць – 4-6 грудня, на новий корабель чекає тестовий політ. Orion буде запущено на навколоземну орбіту без людей – для того, щоб відпрацювати можливості проекту, перевірити його технічні дані та підготувати сценарії для майбутніх польотів. Корабель повертатиметься на Землю зі швидкістю понад 30 000 км/год та при температурі понад 2000 градусів Цельсія.

В майбутньому Orion буде використовуватись у наступному великому проекті NASA – Space Launch System – системи, що прийде на заміну “шатлам” та дозволить доставити людей на Місяць, астероїди або Марс. Перший запуск в рамках цієї системи пілотованих польотів відбудеться вже в 2017 році.

NEW_SLS_10x7_300

В рамках промо тестового польоту Orion, який відбудеться 4 грудня, NASA запустила на своєму сайті акцію, де кожен бажаючий може залишити свої контактні дані. Імена всіх учасників будуть надруковані та також полетять у космос. Якщо вірити карті спецпроекту, з України вже зареєструвалось 5167 людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: