Меню & пошук

Єврокомісія назвала найпопулярніші країни серед туристів

Єврокомісія назвала найпопулярніші країни серед туристів

[ads-pc-2]

DSC_5009

Європейська комісія з туризму (European Travel Commision) опублікувала результати свого найновішого звіту щодо зростання кількості туристів в країнах Європи. Перше місце очікувано зайняла Ісландія – у 2014 році її відвідало на 23% більше людей, ніж торік. 

До пятірки лідерів, окрім Ісландії, увійшли також Греція (+16%) та представники нової Європи – Латвія (+19%), Сербія (+13%), та Румунія (+11%).

foreign-visits-to-select-european-destinations-tourism-growth-_chartbuilder

Незважаючи на сповільнене зростання кількості туристів влітку, Ісландія надолужила ці показники в холодну пору року. Хорватія ж, навпаки, найбільший приплив відвідувачів відчула влітку, доказавши свою вагому роль в якості хорошого місця для літнього відпочинку. Зростання кількості туристів в Туреччині, як пояснюють дослідники, значною мірою зумовлене конфліктом між Україною та Росією: жителі обох країн обрали Туреччину замість Криму, який опинився в міжнародній ізоляції (до півострову можна потрапити лише літаком з Москви, через КПП в Херсонській області або через Керченську поромну переправу з годинними чергами).

Єдиною країною, яка показала суттєве зменшення кількості туристів, стала Словаччина: вона не має виходів до моря, тож літній туризм тут не надто поширений. В ETC пояснюють таке падіння несприятливими погодними умовами для зимового відпочинку та зростанням курсу чеської крони.

Завантажити дослідження повністю можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: