Меню & пошук

Метро майбутнього: в Лондоні показали, як виглядатиме підземка в 2020 році

Метро майбутнього: в Лондоні показали, як виглядатиме підземка в 2020 році

[ads-pc-2]

priestmangoode-underground-tube-designboom01

Британська студія PriestManGoode спільно з транспортним управлінням Лондону презентували проект майбутнього лондонського метрополітену «New Tube for London»: потяги з wi-fi, зручними сидіннями, системами захисту та без машиністів. 

Судячи з релізу, лондонську підземку, яку жителі міста звикли називати tube, уже в найближчі роки очікують вражаючі зміни. Дизайном вагонів автори проекту займалися цілих три роки: нові потяги будуть відповідати всім сучасним реаліям лондонського метро, а саме – великому скупченню людей, особливо в години пік. У зв’язку з цим, потяги отримають нове шарнірне кріплення між вагонами, яке дозволить пасажирам вільно переміщуватись по всій довжині поїзда (це допоможе уникнути натовпів в найближчих до ескалаторів вагонах). Двері стануть дуже широкими, а станції обладнають захисними скляними стінами – для безпеки пасажирів у години пік.

priestmangoode-underground-tube-designboom07

priestmangoode-underground-tube-designboom10

priestmangoode-underground-tube-designboom08

Вагони оснастять рідкокристалічними дисплеями, на яких буде відображатися інформація в реальному часі, встановлять кондиціонери і підключать точки доступу до бездротової мережі Wi-Fi. Найбільш істотною зміною стане безпілотне управління поїздами, які працюватимуть в автоматичному режимі – так само, як потяги діючої лінії легкого метро Docklands.

Тендер на виробництво нових вагонів буде розігруватися в 2015-16 роках серед таких великих концернів як Siemens, Alstom, Hitachi, CAF і Bombardier. Управління транспортом Лондону планує закупити 250 нових поїздів та запустити їх на лініях вже в 2022 році. Працювати нове метро буде 24 години на добу. Термін служби вагонів – 40 років.

Раніше ми вже писали про найкрутіші метрополітени світу: метро Стокгольму, прорубане в скелі, метро Дубаю, яке також функціонує без машиністів, та ультрасучасне метро Мюнхену.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: