Меню & пошук

В Києві встановили скульптуру, яка роздає wi-fi

В Києві встановили скульптуру, яка роздає wi-fi

[ads-pc-2]

WsDa4DEP7TE

В Києві встановили інтерактивну скульптуру під назвою «Гік», яка роздає безкоштовний wi-fi. На церемонії відкриття побував мер столиці, Віталій Кличко.

За задумом авторів, скульптура повинна символізувати сучасне покоління: молодь та прихильників інноваційних технологій, які кожного дня користуються смартфонами, планшетами та іншими ґаджетами. «Гік» не лише роздає безкоштовний інтернет за допомогою wi-fi, а й дозволяє зарядити свої пристрої.

Скульптура встановлена поблизу Бессарабського ринку на вулиці Басейній, 12. За словами ініціаторів проекту, найближчим часом очікується поява схожих інсталяцій і в інших районах столиці. На даний момент київська влада працює над комплексним проектом під назвою Smart City, який повинен на практиці використати можливості сучасних технологій.

Зокрема, серед першочергових завдань – електронний документообіг, публічний доступ до столичного бюджету, а також інші інновації. За словами Кличка, він вже підписав розпорядження про створення робочої групи з розробки проекту Smart City, до якої увійдуть представники органів державної влади, зарубіжні експерти у галузі ІТ та ІТ-спільноти України.

Минулого тижня КМДА оголосила про старт проекту «Ефективний міський транспорт для міста Києва», в рамках якого буде проведена повна оцінка транспортних потоків у столиці: вулиці аналізуватимуть за допомогою смартфонів. Окрім того, в березні у парку Шевченка проведуть масштабну реновацію, яка включатиме в себе заміну всіх лавиць на дизайнерські та встановлення безкоштовної wi-fi мережі.

via Imena, Unian

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: