Меню & пошук

Команда з Франківська запустила онлайн-путівник Карпатами

Команда з Франківська запустила онлайн-путівник Карпатами

[ads-pc-2]

KarpatyUa_Screenshot

Карпати мають стати наймоднішим напрямком для подорожей цього літа. В цьому впевнені засновники Karpaty.ua – першого онлайн­-сервісу, що поєднує путівник, календар подій та базу готелів, допомагаючи мандрівникам спланувати найкращий маршрут подорожі та забронювати житло в Українських Карпатах швидко і просто, навіть якщо вони їдуть туди вперше.

“Ми поставили себе на місце користувача, який знає про Карпати тільки те, що це гори десь в Західній Україні. Спробували реалізувати максимально зручний сервіс для тих, хто ніколи не був в Карпатах”, – говорить засновник проекту Микола Семеген.

Концепція Karpaty.ua відповідає світовим трендам у туризмі, за якими стару схему Sun­Sea­Sand (Сонце­Море­Пісок) впевнено витісняє Landscape­Lore­Leisure (Пейзажі­Традиції­Дозвілля). На відміну від більшості сайтів з єдиною функцією пошуку житла за назвами населених пунктів, Karpaty.ua дозволяють дізнатися про найбільш популярні райони Карпат, ознайомитись з календарем подій та забронювати готель чи приватну садибу поруч із обраними для відвідання цікавими місцями або у дати проведення фестивалів. Ресурс також пропонує гід про екстремальному відпочинку, маршрути для пішохідного та велотуризму. Туристичні об’єкти підбираються залежно від пори року: влітку користувачеві запропонують збирання ягід під закарпатськими Квасами або прогулянку до тисячорічних дубів у Стужиці, а взимку – гірськолижний відпочинок на Пилипці або Красії.

Наповненням Karpaty.ua опікуються справжні експерти з відпочинку на території Західної України – описи історичних та природних пам’яток і туристичні маршрути складають досвідчені мандрівники, знімки природних принад роблять професійні фотографи, а підбором готелів та приватних садиб для бази житла займаються менеджери, які особисто відвідують усі обрані локації.

Проект Karpaty.ua належить команді Webmil з Івано-­Франківська. Ресурс був створений 5 років тому як каталог готелів та приватних домівок в горах і в травні цього року перезапустився як унікальна контент-­платформа для планування відпочинку та бронювання житла в Карпатах. У подальших планах розробників – запуск англійської та польської версій сайту, та випуск мобільного додатку, що дозволить створювати та зберігати персональні туристичні маршрути. Автори проекту мають на меті не тільки популяризувати відпочинок у Карпатах серед українців та туристів з Європи, а й підняти культуру туристичного бізнесу серед карпатських підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

  1. Николай
    4 роки ago

    Мне кажется, что Карпаты это то место где надо ехать без гидов. И надо понимать, что отдых в там делится на несколько видов: активный, лечебный и исторический. Так вот, я ездил туда за последним. Это просто невероятно, старые гуцульские дома, которые стоят на одинокой горе, старые замки. Гуляя там, ты очень кайфуешь. Я пользовался этим сайтом: https://cultpz.org/, что значительно облегчило мою жизнь. Там всё отцифровано и мне не надо было нанимать гидов и ещё кого-то, всё сам. Это дарит дополнительные эмоции.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: