Меню & пошук

Шведський Гетеборг вирішив перейти на 6-годинний робочий день

Шведський Гетеборг вирішив перейти на 6-годинний робочий день

[ads-pc-2]

goteborg--2482986-1

Знайти баланс між роботою і життям, та більше часу приділяти своїй сім’ї – все це майже нереально, коли більша частина дня зайнята роботою. З метою покращити показники успішності працівників, шведське місто Гетеборг вирішило піти на несподіваний експеримент, презентувавши ідею 6-годинного робочого дня.

Відповідна ініціатива була започаткована в квітні 2014 року, коли всі працівники державних структур Гетеборга почали працювати 6 годин на день замість 8-ми. За словами керівника будинку за доглядом людей похилого віку Енн Ларссон, за останню декаду кількість пацієнтів зросла, а персонал залишався той самий. Через це якість обслуговування суттєво знизилась: люди фізично і морально не встигали виконувати весь обсяг необхідної роботи.

Разом з новою ініціативою, клініка Svartedalens вирішила найняти нових працівників, і перевести всіх на 6-годинний робочий день. Організація позмінного трудового часу дозволила медсестрам та іншому персоналу більше часу приділяти власним родинам та якісніше виконувати свої обов’язки на роботі.

Минулого року дослідження Стенфордського економіста Джона Пенкавеля виявило, що просте збільшення кількості робочих годин не призводить до зростання ефективності праці. Навпаки, після конкретної кількості відпрацьованих годин ріст ефективності суттєво сповільнюється. Це доказано і на практиці: для прикладу, британці в середньому працюють більше годин, ніж їх французькі та німецькі колеги, проте виробляють на 27% і 31% менше продукції відповідно.

США займає другу сходинку у світі в рейтингу найбільш продуктивних країн, поступаючись лише Люксембургу. Тим не менш, жителі Люксембургу працюють на 20% менше часу, ніж жителі США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: