Меню & пошук

Французькі супермаркети передаватимуть непродані продукти на благодійність

Французькі супермаркети передаватимуть непродані продукти на благодійність

[ads-pc-2]

1be0e8c8-e8c2-455e-a289-2d13523c4a89-2060x1236

Французька влада законодавчо змусила мережі супермаркетів передавати непродані залишки продуктів та їжі у різноманітні благодійні організації. Дві головні причини такого рішення – боротьба з епідеміями та більш раціональне використання ресурсів.

Як пише Guardian, супермаркети будуть змушені платити штраф, якщо знищуватимуть або просто викидатимуть на смітник непродані залишки їжі. За відповідне рішення проголосувала Французька національна асамблея кілька днів тому. За словами депутатів, законодавче рішення цієї проблеми нарешті дозволить отримати бажане тим, кому не вистачає навіть на їжу, в той час як раніше вона просто викидалася на смітники поблизу супермаркетів.

Магазини площею 400 і більше квадратних метрів будуть зобов’язані підписати контракт з однією з благодійних організацій, яка займається поставками їжі малозабезпеченим та безпритульним громадянам. У разі невиконання цього закону, супермаркети очікує штраф у розмірі €75,000.

Законодавча ініціатива є частиною великого плану уряду з раціонального використання ресурсів: до 2025 року влада Франції планує забути про таке поняття, як викинута їжа. Згідно статистики, кожен житель країни щороку викидає близько 20-30 кг їжі, і сумарні втрати економіки від цього – понад $20 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: