Меню & пошук

Food Film Festival: короткометражки про їжу

Food Film Festival: короткометражки про їжу

[ads-pc-2]

cherry
фото: slobodeniuk.com

24-25 квітня 2014 у Києві вперше пройде фестиваль короткометражних фільмів про їжу.

Їжа – це невід’ємна частина життя людини. Ми готуємо їжу, коли хочемо проявити любов, ми ведемо дружні та ділові розмови за обідом, ми любимо збиратися за родинною вечерею. Через їжу ми проявляємо турботу про себе та близьких. Має значення все: як ми їмо, де і з ким ми це робимо. Їжа – це більше, ніж просто задоволення голоду, це ціла культура, філософія, мистецтво. 

innaІнна Сумовська, автор та співзасновник фестивалю:

Проведення Food Film Festival – це крута та добра традиція, яка склалася у європейських країнах, США, Канаді тощо.  Їжа – це тема, яка буде цікавити людей завжди, адже це те з чим ми маємо справу кожного дня) Наша команда вирішила йти в ногу з часом, Європою – та започаткувати проведення таких хороших ініціатив в Україні.

Події останніх місяців продемонстрували, що у суспільстві та у просторі є багато негативу, подібні проекти покликані трохи збалансувати ситуацію та поширити у суспільстві щось добре та корисне.

Фестиваль короткометражних фільмів про їжу «FOOD FILM FESTIVAL» зібрав кращі роботи міжнародних фестивалів. Фільми зачіпають соціальні, культурні, гастрономічні та інші теми.

Конкурсні роботи розділені за категоріями:

  • Food & People – категорія , яка складає левову частину конкурсної програми фестивалю. Як і які саме відносини вибудовує людина з їжею – мова піде в цьому блоці.
  • Cook Book – в цю категорію увійшли фільми-рецепти. Спокусливі кадри можуть розіграти ваш апетит, радимо цей блок не дивитися на голодний шлунок.
  • Tastes like Animal – у цій категорії зібрані роботи, які піднімають такі теми як: толерантне ставлення до тварин, усвідомлене харчування та інші.
  • Food Porn – цей термін з’явився від словосполучення фуд-фотографія та спочатку застосовувався до казково красивих, часто рекламних зображень їжі, які представляли їжу як найбільшу насолоду. Організатори фестивалю надають цьому слову інше значення, яке? Дізнаєтеся на фестивалі.
  • Food Ad – підбірка коротких рекламних відеороликів про їжу. Ці фільми не увійдуть до конкурсної програми, тому що несуть комерційну мету, однак це не заважає їм займати почесне місце серед фільмів про їжу.

Глядач FFF визначить 3-х призерів, шляхом онлайн-голосування на сайті фестивалю. В рамках фестивалю пройде Food Porn Party, де глядачі переглянуть фудпорно-фiльми, якi не увійшла до конкурсної програми фестивалю. Квитки на фестиваль можна придбати в касах кінотеатру «Кінопанорама».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: