Меню & пошук

Керівник Tesla Motors відкрив школу, в якій немає розділу на класи

Керівник Tesla Motors відкрив школу, в якій немає розділу на класи

[ads-pc-2]

0e3a00e552749d

Ілон Маск, засновник компанії Tesla Motors відкрив школу, в якій немає традиційного розділення дітей на класи. Деталями нового секретного проекту він поділився у інтерв’ю для одного з китайських телеканалів.

Школа називається Ad Astra («До зірок» на латині), поки в ній навчається лише 14 підлітків, включаючи дітей Маска. Він планує, що до вересня 2015 кількість учнів збільшиться до 20.

Немає першого класу, другого класу або третього класу. Всі діти проходять навчання одночасно, як на заводській лінії складання.

На думку Маска, особисті інтереси школярів набагато важливіше їх віку, тому й навчання потрібно проводити з урахуванням їх можливостей і ставлення до предметів. Інша особливість школи – там вчать вирішенню проблем, а не використанню інструментів. Для створення Ad Astra Маску довелося переманити одного з вчителів колишньої школи його дітей. На думку підприємця, звичайні школи не відповідають описаним принципам, а в нову школу його діти ходять із задоволенням і скаржаться на занадто довгі канікули. Маск поки не знає, як довго буде проходити навчання: школа існує лише один рік. Проте у неї немає ні свого сайту, ні представництв в соціальних мережах.

Як повідомляє видання Business Insider з посиланням на журналістку, яка пише про приватні школи Лос-Анджелеса, в ній, окрім дітей Маска навчаються в основному члени сімей співробітників SpaceX. За словами матері одного з учнів, школа поки що «дуже маленька і експериментальна».

У новій книзі «Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future» Маск згадує своє дитинство в південній Африці, складні стосунки з батьком і один з випадків у школі, після якого він потрапив до лікарні і зміг вийти на навчання тільки через тиждень.

В Україні тим часом планують замінити традиційні уроки інформатики на уроки програмування. Цікаву ініціативу щодо реформ освітньої системи запустили у Фінляндії: незабаром всі школи країни відмовляться від традиційних уроків, таких як алгебра чи фізика, і викладатимуть натомість уроки явищ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: