Меню & пошук

Кількість електрокарів в Україні знову зросла: +550% за три квартали

Кількість електрокарів в Україні знову зросла: +550% за три квартали

[ads-pc-2]

DSC_9949_1

Кількість електромобілів в Україні продовжує зростати шаленими темпами. Як повідомили в спільноті Electrocars, ріст за перші три квартали 2015 року становив +550%, за даними МВС. Не зважаючи на те, що загальна кількість таких машин поки що незначна (499 штук), ринок показує високі темпи зростання.

Лідером ринку залишається Nissan Leaf – цих авто в Україні наразі 306. Наступна за рейтингом – Tesla Model S, таких авто в нашій країні зареєстровано 37, за останні два місяці їхня кількість збільшилася на 12. На третьому місці – Renault (МВС не змогло уточнити, скільки серед них моделей Fluence, а скільки – ZOE). Проте кількість авто цієї марки за два місяці впала з 23 до 21.

Як прогнозують експерти спільноти Electrocars, за результатами останнього кварталу 2015 року темпи зростання ринку будуть нижчими: водії чекають на ухвалення законопроектів про скасування ПДВ та ввізного мита на електромобілі.

“Багато вже замовлених авто лишаються на кордонах України, всі чекають 2016 року. Тому під кінець грудня в Україні буде не більше 550 електромобілів. І якщо Верховна Рада прийме відповідні закони, наступного року в нас буде 5 тисяч електромобілів. Якщо ж не прийме – темпи зростання будуть у 10 разів меншими. Аналогічна ситуація була у деяких штатах США: там нещодавно скасували пільги на електрокари, і продажі упали в 10 разів”, – пояснив співзасновник Electrocars Олександр Кравцов.

Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок, 24 листопада, має намір розглянути законопроекти №№ 1674 і 1912 про скасування ПДВ та ввізного мита на електромобілі. Це повторне винесення зазначених проектів на голосування: 12 листопада депутати вже намагалися їх розглянути, однак не вистачило голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: