Меню & пошук

Українська команда електромобілів фінішувала на ралі Київ – Монте-Карло

Українська команда електромобілів фінішувала на ралі Київ – Монте-Карло

[ads-pc-2]

DSC_3026_1

Nissan Leaf команди ElectroCars фінішував на головній площі столиці Монако разом з іншими учасниками електромобільного марафону “Київ – Монте-Карло”. Урочисте прибуття до фінальної точки ралі відбулося приблизно о першій годині дня. Марафонців – а це вісім екіпажів з різних країн Європи, в тому числі два з України – особисто зустрічав принц Монако Альберт ІІ.

Церемонію нагородження відкрив Юрій Тамм – директор марафону та почесний консул Монако в Естонії. Він же вручив принцу Альберту ІІ подарунок від мера Києва Віталія Кличка – боксерські рукавички.

Переможцем марафону, який відбувався з 3 по 10 червня, став екіпаж з Естонії на Tesla. Команда ElectroCars на бюджетному Nissan Leaf проїхала весь маршрут від початку до кінця, отримавши дві проміжні нагороди: третє місце на етапі Буча-Львів та диплом “За волю до перемоги” на етапі від Любляни до Падуї. Nissan змагався з дуже сильними суперниками: Tesla Model S, Tesla Roadster, Opel Ampera. Також в електромарафоні брали участь перероблені на електрокари “Победа” та “Запорожець” з запасом ходу, значно більшим за автономність Nissan Leaf. Загальний кілометраж гонки від Михайлівської площі Києва до палацу Князя Монако склав 3018 км.

electromap

 

“Для нас це ралі було викликом. Метою ElectroCars є популяризація електромобілів – стандартних, доступних, і в цю подорож ми поїхали, щоби довести, що вони можуть долати великі відстані. – говорить пілот команди Олександр Кравцов. – Проїхавши три тисячі кілометрів, ми можемо сказати, що не все так погано в Україні і не все так добре в Європі. Ми повертаємось назад, розуміючи, що ми не когось наздоганяємо, а самі будуємо нове бачення способу пересування. Україна рухається в правильному напрямку. Якщо ми захочемо, то станемо найбільш електромобільною країною Центральної та Східної Європи”.

Команду ElectroCars зустрічала в Монте-Карло велика група українців, які мешкають в Європі. “Дуже приємною несподіванкою в Монако була зустріч з українцями, – говорить другий пілот команди Андрій Ковальов. – Вони вразили нас своєю згуртованістю та щирістю”.

Про свою подорож команда ElectroCars розповідала у спеціальному блозі на Inspired, де можна прочитати про всі етапи ралі: старт з Києва та дорога на Львів, перетин польського кордону та Краків, переїзд Карпат та ночівля у Братиславі, дорога через Альпи до столиці Словенії – Любляни, італійські пригоди в дорозі з Любляни до Падуї, а також передостанній етап з Падуї до італійського міста Кунео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: