Меню & пошук

На місці універмагу у Львові відкриють крафтову пивоварню

На місці універмагу у Львові відкриють крафтову пивоварню

[ads-pc-2]

univermah_rynok1

На початку грудня у Львові відкриється крафтова пивоварня, яку розмістять в оновленому будинку на місці колишнього універмагу за адресою площа Ринок, 23. Першу крафтову пивоварню відкриє Холдинг емоцій «!Фест».

За словами співзасновника компанії Андрія Худо, новий заклад буде називатися “Правда”, пивний театр на площі Ринок – однойменна сторінка місця нещодавно з’явилася на Facebook. Будинок універмагу, якому понад 100 років, останні 4 роки провів в ремонті: фасад було сховано за риштуваннями, а будівля зазнала капітального ремонту. Тим не менш, привідкриття фасаду минулого тижня не зустріло захоплення у відгуках львів’ян.

«Все робиться за затвердженим проектом, не бачу тут ніяких порушень. Просто люди раніше не звертали увагу на цей фасад і тепер думають, що велике вікно зроблене тепер, але воно завжди таке було згідно з проектом», – повідомила tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, універмаг був у дуже поганому стані, верхня частина будинку просто обвалювалась. «Коли до початку робіт ми виходили на дах дивитися, нам доводилося вручну забирати деякі деталі, щоб вони не впали людям на голову. Фасад потребував термінової реставрації. Стосовно внутрішніх робіт, то прокоментувати не можу, бо ще не була всередині, але стосовно зовнішніх робіт немає проблем», – додала Лілія Онищенко.

«!Фест» орендує тут площі у власників приміщення, розповів виданню ще один співвласник компанії Юрій Назарук. Водночас, за словами Лілії Онищенко, весь будинок – це не лише універмаг, там є і офісні приміщення, тож «!Фест» орендує лише частину будівлі.

univermah_rynok-3

Попередня кам’яниця на цьому місці була збудована у 1801 році. Чотириповерховий будинок неодноразово змінював власників, аж поки приблизно у 1895 році його не придбав ювелір і годинникар Абрагам Ціппер (Zipper). Він влаштував тут портал з вітринами за проектом Зигмунта Кендзєрського (Kędzierski), збільшений аналог якого пізніше оздобив фасад нової будівлі.

До 1939 року тут був фірмовий магазин ювелірних виробів і годинників “А. Г. Ціппер“. У міжвоєнний період торговий дім отримав назву “Траст” (“Trust”). Після війни і аж до часів незалежної України він продовжував функціонувати, як універмаг.

1965-1970

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: