Меню & пошук

В центрі Києва створять район стріт-арту

В центрі Києва створять район стріт-арту

[ads-pc-2]

Sonni-street-art-mural-in-Brooklyn-NYC

Наприкінці наступного тижня в Києві з’явиться ще один мурал – вуличний малюнок в стилі стріт-арту. Зображення буде створене на стіні одного з будинків поблизу Золотих Воріт. Ініціатива, яка буде реалізована в рамках проекту CityArt, передбачає появу маленького району в центрі столиці з роботами найкращих стріт-арт художників світу.

Графіті біля Золотих Воріт буде присвячене Лесі Українці, і автором цієї роботи стане австралійський стріт-арт-художник Гвідо Ван Хелтен. У перспективі поряд з цією роботою свої мурали намалюють й інші затребувані в світі стріт-арт-майстри. Один з авторів проекту CityArt, Лео Герос, розповів в інтерв’ю виданню DreamKyiv про плани щодо перетворення столиці.

«CityArt почався з того, що мені захотілося зробити комфортнішим парк Шевченка – встановити там більше лавок. Я став розглядати варіанти, як це реалізувати. Зупинився на принципі, популярному в Нью-Йорку, Мюнхені: коли кожен охочий може виступити меценатом і за порівняно невелику суму зробити подарунок місту – встановити лавку зі своєю іменною табличкою.

Перші 13 лавок ми встановили в парку Шевченка в травні, наприкінці червня додали ще 20. Їх профінансували різні меценати. Одну з лавок хлопець замовив на день народження своєї дівчини. Найближчим часом у парку з’явиться ще 50 лавок.

opct_9000a85615c6c563a3eed591df80bca0816dcd77

Мурал на одній з київських вулиць

Сьогодні ми запускаємо нову ініціативу – хочемо створити в Києві район якісного стріт-арту. Спочатку ми думали, що будемо пропонувати всім охочим надсилати свої ескізи. Але зрозуміли, що поки в Україні дуже мало досвідчених стріт-арт-художників, і вирішили кликати затребуваних іноземних. Діємо за такою схемою: знаходимо мецената, готового оплатити художнику переліт і проживання, вибираємо художника, запрошуємо його.

Гвідо Ван Хелтен буде малювати в районі Золотих воріт. Я б хотів зробити цей район Меккою приголомшливого якісного стріт-арту. Києву дуже потрібні масштабні арт-проекти, щоб приваблювати туристів. У рамках наступного етапу я хотів би привозити до нас кращих світових архітекторів, вони б оновлювали місто, відновлювали наші будівлі. Це цілком реально, головне бажання і наполегливість.

Де саме буде робота Гвідо, я поки не скажу. Коли австралієць Фінтан Мегі малював на Подолі, то до нього періодично підходили люди і говорили, що це жах і треба все зафарбувати. Йому було дуже неприємно.

У нас люди дуже люблять критикувати, нічого не роблячи самі.

Наша команда готова слухати критику, але конструктивну. Наприклад, нам написала людина і пояснила, що відстань між лавками варто робити більше – бо людям хочеться самоти і більше особистого простору. Ми прислухалися і збільшили відстань. Словом, всі аргументовані зауваження і пропозиції ми готові вислухати».

GSg2iB79bQY

Мурал Фінтана Мегі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: