Меню & пошук

Новий метод 3D-друку від стартапу з Каліфорнії створює речі в 100 раз швидше

Новий метод 3D-друку від стартапу з Каліфорнії створює речі в 100 раз швидше

[ads-pc-2]

printer-1

Метод 3D друку, запропонований каліфорнійською компанією Carbon 3D, цілком може стати «вбивцею» традиційного методу, до якого ми вже встигли звикнути. Вся справа в тому, що нова технологія в 25-100 разів швидше попередніх методів створення 3D-об’єктів.

Компанія розробляла свою технологію, починаючи з моменту заснування в 2013 році. Технологія отримала назву Continuous Liquid Interface Productiongo Technology (CLIP), принцип дії нового методу – використання світла і кисню для затвердіння фоточутливого матеріалу (особливого виду смоли).

3b619ac9b23e618c206cacc6b0805c42

В новому методі немає пошарової роботи, коли пластик наноситься на основу шар за шаром, поки не вийде цілий об’єкт. Замість цього використовується світлове випромінювання безпечного для людини спектру і сили, для затвердіння смоли. Також використовується кисень в якості інгібітора.

Застосування цієї технології в тестах прискорило процес 3D-друку від 25 до 100 разів. Подальший розвиток нового методу може призвести до революції в галузі, і дозволить вивести 3D-друк на якісно новий рівень.

Читайте також: 13 крутих речей, які ви можете надрукувати на 3D-принтері прямо зараз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: