Меню & пошук

Boeing запатентував технологію «силового поля», яка захищатиме будинки і техніку

Boeing запатентував технологію «силового поля», яка захищатиме будинки і техніку

[ads-pc-2]

Gungan_Shield

Американська корпорація Boeing запатентувала технологію «силового поля», яка дозволяє захищати будинки та техніку шляхом створення електромагнітного бар’єру – так, як ми звикли бачити це у фантастичних фільмах.

Як пише CNET, патент авіаційного гіганта має назву «Метод і система для ударно-хвильового загасання за допомогою електромагнітної дуги». Технологія в її теперішній формі не забезпечує повний захист від снарядів або шрапнелі, проте здатна значно знизити вплив ударної хвилі на техніку.

1f6ac6227efa4bf2783ec9b1d65686cc

Описану в документі систему можна встановити як на рухомі об’єкти на зразок військових позашляховиків, танків, кораблів і літаків, так і на статичні будівлі або КПП. За допомогою розташованого зовні датчика система фіксує факт вибуху та іонізує повітря з боку загрози, в момент удару створюючи плазмове захисне поле за допомогою лазера, електрики і мікрохвиль.

Отримана «захисна подушка» відрізняється від навколишнього середовища температурою, щільністю і складом, і саме тому здатна відбити ударну хвилю або хоча б знизити її щільність, захистивши техніку.

З тексту патенту та відео стає зрозуміло, що до фантастичного, повністю непроникного для зовнішніх впливів силового поля розробці інженерів Боїнг ще далеко. Але навіть поточна версія викликає повагу: ударна хвиля і осколки – одне з основних уражаючих явищ після самого вибуху при прямому влученні (наприклад, при наземному ядерному вибуху близько 50% енергії йде на створення ударної хвилі), а здатність гасити її дасть, в першу чергу, легким одиницям техніки додатковий захист без серйозної втрати мобільності через збільшення маси при додатковому бронюванні машини.

Минулого тижня інша авіаційна компанія, Lockheed Martin, також презентувала нову розробку у військовій галузі, протестувавши лазерну гармату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: