Меню & пошук

Данська організація запустила краудфандинг для боротьби з астероїдами

Данська організація запустила краудфандинг для боротьби з астероїдами

[ads-pc-2]

asteroid_7

Данська некомерційна організація Emergency Asteroid Defence Project («Проект з надзвичайного захисту від астероїдів» – EADP) почала кампанію зі збору грошей на створення апаратів, які могли б запобігти падінню великого астероїда на Землю. Такі машини повинні будуть змінити траєкторію польоту небесного тіла, як тільки з’явиться небезпека для Землі. На продовження досліджень проекту потрібно $200 тисяч, які планується зібрати за допомогою краудфандингу на сервісі Indiegogo.

EADP розробляє апарат спільно з Центром досліджень університету штату Айова. HAIV складатиметься з двох частин: перша (називається «Лідер») врізається в астероїд, утворюючи кратер на ньому, друга («Послідовник») несе невеликий ядерний заряд, який вибухає після занурення в кратер. В результаті астероїд розпадається на невеликі шматки, які при попаданні в щільні шари атмосфери згорять і не заподіють серйозної шкоди Землі. На відео нижче можна побачити, як багато астероїдів зараз оточує Землю.

У EADP нагадують про Челябінський метеорит. Незважаючи на те, що він розпався на дрібні шматочки в щільних шарах атмосфери, він завдав шкоди місту і жителям регіону на суму в кілька десятків мільйонів доларів. «Уявіть, якби такий метеорит не розпався і впав би на Землю. Наслідки були б катастрофічними», – пишуть автори проекту.

Данці – не єдині, хто працює над системою захисту від астероїдів. Так, у березні 2014 NASA вирішило залучити розробників і вчених до пошуку невеликих астероїдів, які можуть завдати шкоди нашій планеті, таку, яка була від Челябінського метеорита.

via Apparat

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: