Меню & пошук

Facebook запустить дрони для роздачі інтернету

Facebook запустить дрони для роздачі інтернету

[ads-pc-2]

drones-master675

Перший дрон, котрий буде використовуватися розробниками Facebook для роздачі Інтернету, буде називатися «Aquila». Він зможе підніматися на висоту до 27,5 км і за допомогою лазерів передавати сигнал на Землю. Важитиме «Aquila» менше, ніж автомобіль, хоча, наприклад, його крила будуть такі ж, як у «Боїнга-767». Працювати дрон буде від сонячної енергії, пише Techcrunch.

Про плани роздавати інтернет там, де його ще немає, в Facebook розповіли ще рік тому. Розробкою дрона займатиметься британська компанія «Ascenta».

Лише один з десяти чоловік на планеті живе поза зоною покриття стільникових мереж. Для них ми повинні придумати спосіб, як провести Інтернет в найвіддаленіші куточки планети. Ми можемо використовувати дрони, супутники і лазери, які будуть посилати сигнал прямо з космосу.

Коли люди отримують доступ до Мережі, в них не тільки з’являється можливість бути на зв’язку з приятелями або сім’ями. Вони також зможуть стати повноцінними учасниками світової економіки. За попередні п’ять років віртуальний простір забезпечило розвиненим країнам більше 20% зростання ВВП. Доступ до Мережі дозволяє жителям планети робити свою роботу набагато краще і створює значне число робочих місць. Інтернет стає основою економіки.

Марк Цукерберг, СЕО Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: