Меню & пошук

Apple хоче створити власний електромобіль?

Apple хоче створити власний електромобіль?

[ads-pc-2]

apple-icar-pic--dyn--fullwidth

Журналісти одразу кількох видань опублікували сенсаційну інформацію про те, що компанія Apple почала роботу над створенням власного електромобіля чи системи для управління машинами. Секретний проект отримав назву Titan

Підозрілого вигляду мінівен з камерами на даху, який за повідомленнями деяких ЗМІ був орендований компанією Apple, може насправді виявитися її власним прототипом нового електромобіля – конкурента Tesla. Фотографію автомобіля опублікували в популярному блозі Macrumors, присвяченому Apple.

applevan

The Wall Street Journal написала про деталі таємничих розробок: за інформацією газети, кілька сотень співробітників компанії зайняті в роботі над новим проектом під кодовою назвою Titan. Вони створюють дизайн нового, схожого на мінівен електромобіля з брендуванням Apple.

У Купертіно можуть і не випускати електромобіль на ринок: іноді Apple працює над новими продуктами і створює їх прототипи, щоб заглибитися в технології, але не починає їх продавати. Однак розмір команди Titan і факт того, що в проект залучені певні топ-менеджери Apple, означає, що компанія налаштована серйозно, зазначає газета.

Наприклад, Тім Кук призначив керувати проектом Titan віце-президента Стіва Задескі (Steve Zadesky), колишнього інженера Ford. В Apple Задескі свого часу допомагав у менеджменті команд, зайнятих створенням iPod і iPhone.

Задескі отримав розв’язані руки на проект Titan: йому дозволено найняти до тисячі чоловік і навіть забирати працівників з інших відділів компанії. Робота над проектом відбувається в секретній будівлі неподалік від головного офісу Apple в Купертіно, де досліджують робототехніку та матеріали для виробництва автомобілів.

AppleCar-uk-app-developers-650x365

За словами джерел газети, Apple збирається провести таку ж революцію у світі електромобілів за допомогою Titan, як колись вже зробила з ринком смартфонів за допомогою iPhone. Крім того, амбітний проект переконав не йти багатьох співробітників, які вважали, що попит на одноманітні продукти Apple падає з року в рік.

Apple вже робила публічні кроки до автомобільного бізнесу за допомогою сервісу CarPlay, інтегруючого iOS в окремі моделі машин в партнерстві з кількома провідними автовиробниками. За допомогою CarPlay можна слухати музику і користуватися навігацією по картах, спілкуватися з Siri і відповідати на дзвінки і SMS за допомогою голосу.

fded0c5c26a466bc1674

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: