Меню & пошук

Amazon показала армію роботів, які розвантажують товари на її складі

Amazon показала армію роботів, які розвантажують товари на її складі

[ads-pc-2]

File image of merchandise at the Amazon Phoenix Fulfillment Center in Goodyear, Arizona

Компанія Amazon оприлюднила відео, в якому показана робота одного з найбільших складів компанії – де, окрім людей, розвантаженням та сортуванням товарів займаються невеликі роботизовані машини.

Демонстрацію нового способу складської організації Amazon представила на честь «Кіберпонеділка» – аналога «Чорної п’ятниці» для інтернет-магазинів. У 2014 році в цей завантажений день і наступний за ним святковий сезон компанії буде допомагати армія роботів та інших повністю автоматизованих систем.

Машини, схожі на дроїдів з фантастичних фільмів, виконують роль вантажників: вони переміщують не окремі товари, а цілі стелажі. Пристрої були розроблені компанією Kiva Systems, яку Amazon купила в 2012 році за 775 мільйонів доларів. Кожен з 145-кілограмових роботів здатний піднімати вантажі до 340 кілограмів, розганяючись до 6,5 кілометра на годину.

Впровадження роботів для інтернет-гіганта стало не спробою відмовитися від людських кадрів, а радше спробою уповільнити зростання їх чисельності. Незважаючи на технології Kiva, в свята 2014 компанія найме 80 тисяч тимчасових робітників, що на 14 відсотків більше, ніж у 2013-му. Частина з них залишиться в штаті.

На момент публікації в США вже працюють 10 складів Amazon з роботами Kiva: на них задіяні понад 15 тисяч машин. Окрім цього, компанія встановила в кожному з них гігантський автоматичний сортувальник у формі руки, а також нові системи інвентаризації.

Всі нововведення покликані зробити організацію товарів на складах більш ефективною і швидкою. Завдяки компактному розміру Kiva Amazon змогла поставити стелажі ближче до один до одного, в півтора рази збільшивши місткість своїх приміщень і прискоривши доставку товару до покупця на цілу годину.

4c3f2829c0d3b320e90e

Компанія Amazon добре відома в якості новатора в області інтернет-комерції. У 2013 році вона запропонувала замінити кур’єрів на армію дронів, здатних швидко доставляти компактні посилки, однак цей план досі далекий від втілення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: