Меню & пошук

8 українських артистів виступлять на фестивалі Sziget 2015

8 українських артистів виступлять на фестивалі Sziget 2015

[ads-pc-2]

sziget 1

Цього року на сценах і локаціях «Кращого фестивалю Європи» Sziget виступить 8 артистів з України. А 2 українські команди-фіналісти міжнародного квесту «Місія:Сігетець» отримають на Острові Свободи унікальні розваги: бекстейдж-тур, фото з FOH-вежі навпроти Main Stage, катання на Sziget Eye і участь у секретній вечірці в нульовий день фестивалю. Вперше за всю 22-річну історію Sziget стає настільки близьким і настільки українським.

Експериментуючи з українським фольклором, поєднуючи пісні зі звучанням широкого ряду дивовижних інструментів, етно-хаос-гурт ДахаБраха створили яскравий та унікальний образ, вже відомий у світі. Їх несподіване, освіжаюче бачення корінної музики настільки запам’яталося фестивалю з першим виступом на Sziget у 2013 році, що гурт отримав запрошення вдруге. Концерт ДахаБраха, унікальної складової проекту Владислава Троїцького «Україна Містична», відбудеться 12 серпня на сцені MasterCard World Music Stage.

Конкурс серед українських гуртів від Sziget Festival Україна і туристичного оператора «Богемія Сервіс», який тривав 2 місяці і завершився яскравим фіналом в клубі Sentrum у Києві, визначив гідного переможця – витончений і атмосферний folktronic-гурт ONUKA. Бандура, сопілка, окарина, трембіта, – вплітаючи українські народні мотиви та інструменти в електронну музику, ONUKA виступить в програмі YourOpen Talent Festival на British Knights Europe Stage 11 серпня.

Глядачі цієї ж сцени почують козак-рок від Гайдамаків з народної музики, сучасних музичних стилів і чіткого соціального меседжу. У 2009-му Гайдамаки стали першим українським гуртом (після Братів Блюзу у 1998-му), які виступили на Main Stage, і у новому складі та з новою музикою повертаються на Sziget з концертом 15 серпня на British Knights Europe Stage.

Magic Mirror, «гетеро-дружній» квір-майданчик фестивалю Sziget, який цього року святкує своє 15-річчя, діятиме у класичному Spiegeltent – тенті, сконструйованому з дерева та полотен і оформленому дзеркалами. В програмі з акробатів та танцюристів з усього світу, шоу дрег-квінс, круглих столів з питань ЛГБТ-спільноти і показів тематичного кіно, одними з найочікуваніших стануть шоу двох українців – полденсера Алекса Щукіна та еквілібриста Сергія Тімофєєва.

Алекс Щукін – володар золотих медалей в міжнародних змаганнях з полденсу, Mr Pole Dance 2013, головний хореограф телевізійних шоу, керівник власної танцювальної школи, єдиної в Україні, яка навчає не лише різним танцювальним стилям і полденсу, а й повітряним видам мистецтв для дітей і дорослих – на кільцях і полотнах. Сергій Тімофєєв – чарівник у жанрі еквілібристики, традиційної дисципліни високого циркового мистецтва, володар багатьох нагород, в тому числі золотої медалі 29-го фестивалю «Cirque de Demain» в Парижі. Ексцентричні вечірки на Magic Mirror триватимуть до сходу сонця під музику відомих діджеїв – Tama Sumo та зірки Ібіци Manuel De Diego.

7 українських артистів змагалися у фіналі міжнародного відбору за можливість заспівати на популярній локації Sziget – Campfire. Цього року біля головної ватри Острова Свободи знову зберуться вуличні музиканти, акустичні дуети, тріо і кавер-майстри, які вміють створювати традиційний настрій навколо палаючого вогнища в компанії дружно співаючих сігетців! І серед цих 28 музикантів, вибраних самими сігетцями голосуванням на сайті, в затишному чарівному місці на одному з найбільших фестивалів світу заспівають переможці-українці Stas Derkach & Bohdan Matviychuk, Golden Brown та The Same Toy.

Цього надзвичайно Sziget-активного року українці потрапили і до фіналу міжнародної гри «Місія:Сігетець»! До топ-20 учасників, які відмінно виконали максимум шалених і майже нереальних завдань квесту, потрапили команди Fröccs yum-yum! (7 місце) та twoginshortsplease (19 місце). За свій креатив і активність вони отримають в подарунок набір ексклюзивних розваг на Sziget 2015: можливість дослідити бекстейдж, закритий для звичайних сігетців, зробити селфі з FOH-башти прямо навпроти Main Stage, покататися на колесі огляду Sziget Eye, отримати Sziget-футболки з власними іменами та взяти участь у секретній вечірці в нульовий день фестивалю.

Цього року любителів активного відпочинку на Sziget чекає більше 30 сцен і майданчиків, програма яких доповнюється з кожним днем. Стежити за новинами Sziget та інформацією про квитки можна на www.szigetfestival.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: