Меню & пошук

10 фактів про Олімпійські ігри

10 фактів про Олімпійські ігри

[ads-pc-2]

Тиждень тому в Лондоні завершились тридцяті Олімпійські ігри, що були сповнені емоцій та переживань усіх учасників та тих, хто їх підтримував. Історія Олімпіади настільки довготривала, що навіть за кілька ігор можна назбирати чимало цікавих випадків про те, що відбувалося під час події. Ми вирішили зібрати кілька таких незвичайних фактів та підкріпити їх приємним бонусом, тож читайте до кінця :)

1. Американець Фред Лорз не виграв золото на марафонському забігу в Сент-Луїсі 1904 року, оскільки виявилось, що біг він лише на початку і в кінці дистанції, а решту часу проїхав на попутній машині, яка підібрала його по дорозі.

2. Через бойкот Олімпіади-1984 зі сторони СРСР мало не збанкрутував McDonald’s: згідно з акцією компанії, вона давала безкоштовно пляшку коли за кожну “бронзу”, виграну американцями, порцію картоплі за “срібло” та біґ-мак за “золото”. Так як радянських спортсменів не було, американці виграли вдвічі більше медалей, ніж зазвичай, що призвело до страшних збитків у мережі фаст-фудів.

3. Першою золотою медалісткою США стала Маргарет Еббот. У 1900 році вона разом з матір’ю приїхала в Париж на Всесвітню виставку, де паралельно проходили олімпійські змагання. Вона виграла в одному з турнірів у гольф, і поїхала додому, не знаючи, що стала олімпійською чемпіонкою – на іграх столітньої давності було чимало любителів і вимоги до спортсменів були значно менші, ніж зараз.

4. На Олімпіаді 1896 року в Афінах плавців вивозили у море, замірювали дистанцію, і потім вони мали пливти до берегу самостійно.

5. Призами на паризькій Олімпіаді 1900 року були не медалі, а картини.

6. Марафонський забіг 1896 року проходив по тій самій легендарній дорозі з Марафону до Афін, де, за легендою, і пробіг перший марафонець, щоб сповістити новину про перемогу.

7. Перша телетрансляція Олімпійських ігор відбулася у 1936 році в Берліні. Гітлер відвідав лише один поєдинок – футбольний матч між Німеччиною і Норвегією, де перша програла з рахунком 0:2.

8. Олімпійські ігри скасовувались лише тричі – у 1916, 1940 і 1944 роках – через Першу та Другу світові війни.

9. Кількість учасників цьогорічної Олімпіади у Лондоні перевищила 10 000 з 204 країн. Спортсмен з Південного Судану – країни, яка була утворена рік тому, і немає власного олімпійського комітету, виступав в якості незалежного учасника під олімпійським прапором – логотип з кілець на білому фоні.

10. Справжнім фурором України цього літа стали боксери, які завоювали одразу кілька медалей та вивели нас до 15-ти найсильніших команд світу. Україна посіла в Лондоні 14-те місце за загальною кількістю золотих, срібних та бронзових медалей.

Міжнародним партнером Олімпіади-2012 стала компанія Procter & Gamble, яка уклала угоду про довгострокове 10-річне партнерство з МОК. Спеціально для цієї події бренд Old Spice випустив нову серію засобів для чоловіків під назвою “Аромат для справжнього чемпіона”. Саме тому разом з Old Spice ми вирішили розіграти 3 подарункові набори для наших читачів, які цікавляться Олімпіадою та розділяють прагнення спортсменів до успіху.

Напишіть в коментарях до цього запису кількість золотих медалей, які Україна виборола за роки незалежності. Беріть до уваги лише літні Олімпійські ігри, починаючи з 1996 року в Атланті (це перші ігри, де Україна виступала як незалежна держава).

Серед усіх, хто правильно вгадає число та опублікує тут свій коментар, буде розіграно випадковим чином 3 набори від Old Spice. Відповіді приймаються до 12:00 21 серпня (завтра), тож не зволікайте і успіху вам :)

UPD: Переможцями розіграшу стали Vladimir Komar, Ivan Lopatto та Ірина Сидорчук, яких ми визначили за допомогою трьох перемішувань у сервісі Random.org:

Правильними були всі відповіді з цифрою 34 – саме стільки золотих медалей завоювала Україна, починаючи з 1996 року. Дякуємо вам за увагу і стежте за оновленнями :)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

33 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: