Меню & пошук

5 відео з TEDxKyiv, які варті перегляду

5 відео з TEDxKyiv, які варті перегляду

[ads-pc-2]

20 травня у Києві відбудеться чергова конференція ідей, вартих поширення, під назвою TEDxKyiv. Inspired виступив інформаційним партнером заходу, як і минулого року, тож ми раді знову долучитися до руху TED в Україні.

Сьогоднішнім записом ми не просто анонсуємо майбутню подію, а й прагнемо розширити ваше уявлення про те, що таке TED і про які речі йде мова на кожному з таких заходів. Тому ми зібрали 10 відео з минулих TEDxKyiv, в яких ви можете зустріти цікаві ідеї та взяти для себе щось корисне.

1) Роман Морозов – музикант, педагог, програмний директор молодіжно-підліткового центру ШЕЛTER+, який в депресивному місті Кривий Ріг вчить молодих людей бути щасливими. Про те, як вони це роблять, він і розповідає у своєму виступі.

2) Ярослав Грицак – доктор історичних наук (понад 500 публікацій), професор Українського Католицького Університету, директор Інституту історичних досліджень Львівського державного університету ім. І. Франка, гість-професор Центральноєвропейського університету у Будапешті, співредактор наукового річника «Україна модерна», член редакційної колегії часописів Ab Imperio, Критика, Slavic Review, член наглядової ради журналу Harvard Ukrainian Studies, почесний професор НаУКМА.

Євген Глібовицький керує власним консалтингом зі стратегій та маркетингу в Україні, Грузії та Центральній Азії. За освітою політолог, навчався в Україні та США, викладає на MBA. Працював журналістом. У 2002 став співавтором ідеї 5 каналу як засобу проти цензури. В 2005 кинув журналістику і пішов вчитись, щоб зрозуміти, чому суспільні здобутки в Україні такі нестійкі і так швидко деградують. В 2006 переїхав до Львова, де з провідними експертами, зокрема і Ярославом Грицаком, заснував Унівську групу, яка сформулювала місію і створила візію Львова до 2025 року. В 2010 році допоміг запустити такий же проект у Дніпропетровську.

3) Саша Кольцова з музичної групи “Крихітка” розповідає про техніки реалізації та донесення твочих ідей до широкої аудиторії для молодих творчих людей.

4) Будівельник Андрій Бобровицький розпочав проект “Новий світ”, щоб досліджувати технології будівництва, вільні від трьох недоліків сучасних підходів: дороговизни, нездоровості та відходів.

5) В 2007 році у Львові, троє молодих підприємців започаткували власну справу, що чітко базується на спільних цінностях. Андрій Худо виступив в цій компанії інтегратором. Знаменита «Криївка» та інші заклади (12 концептуальних ресторанних шедеврів, Львівська майстерня шоколаду, Сувенірний супермаркет, «Видавництво Старого лева») – це унікальні проекти, в основі яких інтелектуальні вкладення, поєднання таланту та часу, уникнення посередніх речей, що творить новий бізнес в стилі «funk по-львівськи».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: