Меню & пошук

Російські студенти відповіли на відеозвернення студентів-українців

Російські студенти відповіли на відеозвернення студентів-українців

[ads-pc-2]

stud2

Минулого тижня в інтернеті було опубліковано відеоролик від українських студентів кількох найбільших університетів країни, в якому молоді люди звернулися до своїх російських однолітків. Учасники відеозвернення закликали своїх колег по навчанню – студентів з Росії – критичніше ставитись до інформації про військовий конфлікт на сході України, та підняти інформаційну завісу, яка розпалює міжнаціональну ворожнечу між двома колись близькими народами.

Сьогодні на Youtube з’явилася відповідь від російської сторони, також записана представниками студентів. 

У відеоролику українських студентів свою промову виголошують представники студентського самоврядування та профкомів Національного авіаційного університету, Київської політехніки, Київського національного університету імені Шевченка та Національного економічного університету. У кількахвилинному ролику – коротке пояснення історії Майдану та зародження конфлікту на сході України, а також заклик до російського студентства про підтримання інформаційної об’єктивності, висвітлення дезінформації та фейків, які поширюються в більшості медіа Росії.

И вам, и нам придётся своим детям объяснять, почему мы стреляли в друг друга, или ничего не делали для предотвращения войны.

Відео зібрало понад півтора мільйони переглядів за 5 днів, хоча значна кількість коментарів під роликом носять явно антиукраїнський характер:

 

Відповідь від російських студентів не забарилась: відеоролик-звернення від представників студентських самоврядних організацій було оприлюднено 1 лютого.

Його ми залишаємо без коментарів.

UPD (0:57): Як підказують нам читачі, студенти з російського відео були помічені в пропутінській організації “Сеть”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

15 коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: