Меню & пошук

5 фактів про мінеральну воду Borjomi

5 фактів про мінеральну воду Borjomi

[ads-pc-2]

Боржомі

Ми продовжуємо тиждень репортажів з Грузії, і сьогодні мова піде про Боржомі – один з найвідоміших брендів СРСР, який і після розпаду радянських структур успішно залишився працювати на ринку. Минулого тижня Inspired пощастило побувати на заводі Боржомі в однойменному місті у Грузії, і на власні очі побачити, як розливають та пакують цю воду. 

Боржомі

1) Воду Боржомі розливають уже більше сотні років, і за цей час її склад залишається незмінним. Тобто вода є такою ж, якою її пили ще в Російській імперії наприкінці ХІХ століття – це підтверджують різноманітні тести, що проводяться на заводі регулярно.

На заводі Боржомі

2) Боржомі добувають природним способом – внаслідок високого тиску з підземних надр вода сама розливається на поверхню, для чого не потрібні жодні насоси. Глибина залягання пластів з водою надзвичайно велика – близько 8000 м. Завдяки цьому вода збагачена природнім вуглекислим газом, а при підйомі на поверхню отримує цінні мінерали.

На заводі Боржомі

3) Для розливу Боржомі не використовується вторинне скло – лише нові пляшки. Як пояснили нам на заводі, обробка скла для його вторинного використання, на жаль, недешеве задоволення – адже кожну пляшку потрібно ретельно промити, використовуючи реагенти. Різниця між пластиковою та скляною тарою – у терміні зберігання, скло зберігає воду 2 роки, пластик – 1 рік. Характерний блакитно-зелений відтінок скляних пляшок з Боржомі має свою назву – Georgian Green, а самі пляшки захищені від підробок спеціальним тисненням емблеми оленя.

4) Водні джерела практично невичерпні. Розвідані запаси води Боржомі становлять 800 млн літрів на рік, але на обох заводах щороку розливають лише 180 млн л. В радянські часи в пік виробництва розливали 400 млн літрів мінеральної води. Наразі експорт води здійснюється у 40 країн у світі, в тому числі й в Україну, де вода прибуває морем.

Боржомі

5) Найголовніше питання – кому можна пити Боржомі? Вживати Боржомі можна всім. Вода містить не так багато кальцію, як інші мінеральні води, тому загрози відкладення солей в організмі немає. Боржомі вживають як і в якості столової води за обідом чи вечерею, так і в якості лікувального напою. Що б не трапилось з вами – Боржомі повертає ваш організм в норму та очищує його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

5 коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: