В Ісландії показали чизбургер і картоплю фрі з McDonald’s 10-річної давнини. Вони не розклалися
В Ісландії показали чизбургер і картоплю фрі з McDonald’s 10-річної давнини. Вони не розклалися
За фаст-фудом можна спостерігати в онлайн-трансляції
[ads-pc-2]
В Ісландії запустили стрім з чизбургером і картоплею фрі з McDonald’s, зробленими 10 років тому – пише BBC.
Перед закриттям усіх ресторанів мережі в Ісландії 2009 року Хьортур Смарасон вирішив перевірити, як довго зберігатиметься їжа.
«Я чув, що їжа з McDonald’s ніколи не розкладається, тому вирішив перевірити, правда це чи ні», – розповів Смарасон.
Через 10 років їжа так і не розклалася.
A decade after McDonald’s shut down in Iceland, thousands of online users follow the live slow decay of the last order — a seemingly indestructible burger with fries protected in a glass case in Snotra House, a hostel in Thykkvibaer
📸 Angelika Osiewalska pic.twitter.com/NuXCMFVI2O
— AFP news agency (@AFP) November 1, 2019
Зараз на фаст-фуд десятирічної давнини можна подивитися в хостелі Snotra House в Ісландії та в онлайн-трансляції. У хостелі кажуть, що подивитися на бургер приїжджають з усього світу, а на сайт щодня заходять 400 тисяч людей.
Спочатку їжа зберігалася у гаражі Хьортура Смарасона в пластиковому пакеті. Через три роки він помітив незначні зміни в структурі бургера і картоплі та вирішив передати їх на зберігання в Національний музей Ісландії. Проте працівники музею повернули фаст-фуд власнику, бо не мали умов для зберігання їжі.
Це вже не перша спроба перевірити, як довго зберігатиметься їжа з McDonald’s. Карен Ханрахан купила бургер 1996 року, а через 14 років стверджувала, що його зовнішній вигляд зовсім не змінився. Фотографка з Нью-Йорка Саллі Девіс фотографувала Happy Meal щодня протягом шести місяців і казала, що за цей час він не почав гнити, погано пахнути чи покриватися пліснявою.
2013 року McDonald’s пояснив, що за певних умов бургери розкладаються, як й інша їжа, але якщо в середовищі їх зберіганння бракує вологи, на них не виросте пліснява та не розмножаться бактерії, що сприяють розкладанню.
Це підтвердив старший викладач харчових наук в університеті Ісландії Бйорн Адальбйорнссон. За його словами, без вологи їжа просто висохне.
Фото: Flickr