Меню & пошук

Компонент червоного вина допомагає боротися з депресією – дослідження

Компонент червоного вина допомагає боротися з депресією – дослідження

Він пригнічує гормон стресу


[ads-pc-2]

Компонент червоного вина ресвератрол виявився ефективним у боротьбі з депресією, пише Medical Xpress з посиланням на дослідження вчених Школи фармацевтики та фармацевтичних наук у Буффало і Медичного університету в Китаї.

Ресвератрол, який отримують з виноградної шкірки і кісточок, показав антистресовий ефект, блокуючи експресію фермента, пов’язаного з контролем стресу в мозку. Тому вчені вважають, що він може стати альтернативою лікам, що використовуються для боротьби з депресією і тривожним розладом.

Вчені дослідили, як ресвератрол впливає на гормон кортикостерон, що регулює відгук тіла на стрес і може призвести до депресії, якщо його стає занадто багато. Дослідження провели на мишах, що мали довготривалий стрес. Виявилося, що ресвератрол показав нейропротектний ефект проти кортикостерону і зменшував його рівень.

Дослідники застерігають: незважаючи на те, що ресвератрол міститься у червоному вині, алкоголь є небезпечним для здоров’я.

Вчені дійшли висновку, що безпечної дози алкоголю не існує, він шкідливий навіть у невеликих кількостях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: