Меню & пошук

Українці зібрали 50 000 грн. на сервіс для переробки пластику

Українці зібрали 50 000 грн. на сервіс для переробки пластику

[ads-pc-2]

0d2760cc6c4cdf4c13b089f944357be2

Команда українського проекту Zelenew зібрала за допомогою краудфандингу понад 50 000 грн. на впровадження технології переробки пластику на побутові та дизайнерські речі. Кампанія, що проходила на сайті Велика Ідея, стала успішною: до її завершення залишилось 8 днів, проте авторам вдалося зібрати навіть більше запланованої суми. 

З усього пластику, що використовує людство, тільки 10% переробляється. Решта 90% отруює життя мешканцям Землі

На сторінці проекту автори розповідають про те, що стається з усім пластиком, який ми використовуємо в повсякденному житті. Щоб повернути пластик у новий цикл використання, зазвичай застосовують складне технологічне обладнання, затрати на яке можна компенсувати лише великим товарообігом. Тому поза великими містами переробка відходів донині була економічно недоцільною. Майстерня ZELENEW запропонувала змінити цей підхід шляхом створення обладнання, яке допомагає одноразовому пластику знову служити людям. Це невелике виробництво переробляє пластикові відходи у нові продукти одразу, минаючи складні і затратні технологічні процеси.

Очікуваний результат – збереження довкілля від забруднення понад 500 000 пляшок на рік.

RB5XRLr

Як це працює

Проста і доступна технологія нідерландського дизайнера Дейва Хаккенса PreciousPlastic дозволяє відмовитись від дорогого промислового обладнання і без проблем розміщається навіть у гаражі. Пластик подрібнюється, нагрівається і легко нашаровується на заготовку або запікається у формі, розмір і обриси якої обмежує тільки фантазія дизайнера.

На виході ми отримуємо прості та практичні речі для домашнього побуту і благоустрою: декор, світильники, оригінальні меблі, контейнери для зберігання та сортування, покриття для поверхонь та багато корисних речей для дому та вулиці. Ця технологія настільки гнучка, що нагадує ручний 3D-принтер, яким можна виготовляти нові вироби хоч у єдиному екземплярі, даючи простір для дизайнерських експериментів. Для їх створення підходять пластикові відходи будь-якого виду та кольору.

10440234_949866951707386_3660904654210676591_n

Після завершення кампанії зі збору коштів команда Zelenew збирається почати свою роботу зі Львова, після чого поширити досвід переробки пластику і на інші міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: