Меню & пошук

В США випустили ліки, надруковані на 3D-принтері

В США випустили ліки, надруковані на 3D-принтері

[ads-pc-2]

98db79989df613227e0f6a706700be15_original

Американське відомство по контролю за ліками, U.S. Food and Drug Administration, надало дозвіл на випуск перших у світі ліків, надрукованих на 3D-принтері.

Таблетки Spritam, які розробила фармацевтична компанія Aprecia, друкують з порошку і сполучної речовини за технологією ZipDose. Вона дозволяє виготовляти таблетки з великою кількістю активної речовини (до 1000 мг). Надруковані за таким принципом препарати розчиняються практично одразу після контакту з рідиною. У Aprecia вважають, що це допоможе людям з утрудненнями в ковтанні (зокрема, таблеток). Також ZipDose забезпечує точний розподіл активної речовини на одну дозу.

Роздруковані ліки створені для додаткової терапії при судомах і міоклонічно-астатичних нападах у пацієнтів з епілепсією. Spritam дозволяється застосовувати дітям від чотирьох років і людям з вагою від 20 кг.

3D друк активно входить у людський побут: в Амстердамі зібрались надрукувати міст через річку, а інженери General Electric надрукували на 3D-принтері робочий двигун для літака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: