Меню & пошук

Підземні переходи Києва перетворять на галереї та арт-об’єкти

Підземні переходи Києва перетворять на галереї та арт-об’єкти

[ads-pc-2]

_03_1__

Підземні переходи у столиці обіцяють перетворити на справжні витвори мистецтва. Так, в переході біля Голосіївського парку на стінах тунелів повинні з’явитися українські мотиви з вишивкою, а перехід по проспекту 40-річчя Жовтня планують оформити в спортивному стилі – з фото відомих футболістів, боксерів і плавців. 

Проекти модернізації переходів розробили студенти Київського нацуніверситету будівництва та архітектури, а втілять їх у життя за кошти балансоутримувачів цих об’єктів. Оновити переходи планують вже до осені, пише Сегодня.

_04_1__

“Спочатку майстри проведуть ремонт з очищення та підготовки стін. Також замінять стару електропроводку і недіюче освітлення, відремонтують сходи. Приміром, у переході на проспекті Голосіївському під арт-об’єкт стіни обшиють твердим пластиком. Тут планується втілити кілька стилів в техніці графіті – це можуть бути і дитячі малюнки, і картини на тему міської урбаністики”, – розповів голова ГО “Всеукраїнський студентський парламент” Олександр Котька.

_06_1__

_05_1___01

За його словами, всі проекти були розроблені студентами і представлені на студентському форумі. “Всього у форумі брали участь 40 студентів, які представили 40 проектів. Кращими були визнані 10 робіт. Їх автори увійдуть в ініціативну групу, яка і буде розробляти проекти для всіх інших переходів. Ми плануємо, щоб кожен перехід в районі став індивідуальним арт-об’єктом”, – говорить Котька.

У березні Київрада оголосила конкурс на створення вуличних знаків, в якому можуть взяти участь дизайнери з будь-якого міста України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

3 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: