Меню & пошук

Великобританія дозволила використання безпілотних автомобілів

Великобританія дозволила використання безпілотних автомобілів

[ads-pc-2]

o-DRIVERLESS-CAR-facebook

З наступного літа на дорогах Великобританії з’являться безпілотні автомобілі: влада країни дозволила випробування машин-роботів на дорогах загального користування, щоб стимулювати виробників у цій галузі. Тестування автономних машин буде дозволено за умови, що за кермом транспортного засобу буде знаходитися людина, що має можливість при необхідності взяти на себе управління, заявило міністерство транспорту країни, пише Reuters.

Законодавство більшості країн забороняє використання повністю автономних автомобілів на дорогах загального користування, уточнює Financial Times. Лише в чотирьох штатах США були прийняті закони, що дозволяють тестування машин-роботів. При цьому ще в 15 американських штатах подібні закони відхилили.

Міністерство транспорту Сполученого Королівства не знайшло жодних юридичних перешкод для проведення випробувань технології на британських дорогах. Віденська конвенція про дорожній рух вимагає від водіїв постійно контролювати свої транспортні засоби, що перешкоджає проведенню випробувань безпілотних машин на дорогах загального користування. Великобританія підписала, але не ратифікувала конвенцію. Євросоюз зараз також хоче внести в конвенцію поправки, щоб дати можливість розвивати технологію.

_73363361_genevaxc_24_dwn_20_2014_hres

Британський уряд хоче до літа 2017 внести поправки в законодавство країни, щоб забезпечити ясність з кримінальної та цивільної відповідальністю при використанні автономних автомобілів – наприклад, при аваріях і проходження техогляду. Зараз уряд готує норми і правила для безпілотних машин, які будуть опубліковані навесні і дозволять з літа проводити випробування на дорогах всієї країни. «Великобританія повинна бути на передньому краї роботи над цією захоплюючою інновацією, щоб скористатися технологією, здатної перетворити наші дороги, і знайти новий маршрут для глобальних інвестицій», – заявила міністр транспорту Клер Перрі.

Передбачається, що автономні транспортні засоби дозволять значно підвищити безпеку дорожнього руху і знизять кількість аварій, більше 90% яких викликані людськими помилками, а також полегшать водіння в заторах. Розробки технологій безпілотного водіння проводять багато автовиробників – від Audi до Tesla. У січні Daimler представив концепт самоуправляючого автомобіля Mercedes-Benz F015, у якого крісла передніх і задніх пасажирів повністю розгортаються обличчям один до одного.

Наприкінці грудня компанія Google показала робочий прототип власної машини на автопілоті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: