Меню & пошук

TEDxLNU: Подих майбутнього

TEDxLNU: Подих майбутнього

[ads-pc-2]

press_announcement

Що читатимуть люди через 100 років? За скільки часу технології змінять наше життя? Чому натхнення це першопочаток і поштовх в майбутнє? Відповіді на ці питання чекають вас вже 14 грудня на першій в Україні події в стилі TEDxUniversity у Львові. 

TED – це щорічна конференція, яка проводиться в США ще 1984 року, там розповідають про унікальні проекти та інновації. Девіз та місія цієї події – нести ідеї, які варті поширення. Конференції TED охоплюють багато сфер нашого життя: освіту, мистецтво, науку, спорт, соціологію, медицину, підприємництво, енергозбереження та інше. Тому зі сцени TED про свої ідеї розповідають провідні вчені світу, політологи та соціологи, художники і дизайнери, програмісти й професори університетів. Серед найвідоміших можна зустріти Ларрі Пейджа (засновника Google), Білла Клінтона (екс-президент США), або ж Білла Гейтса (мало не найбагатша людина світу). Крім цього, TED завжди залишає місце перфомансам у вигляді танцювальних або музичних виступів. Не дивно, що вартість квитка на центральну TED подію в США становить $6000, в той час у залі перебуває не менше 1000 людей.

Не кожен бажаючий відвідати цю конференцію мав такі гроші, проте кожен мав бажання чи то поділитися ідеями, чи то їх послухати. Для цього створили спеціальний TEDx формат. По суті, це самостійна подія, яка дотримується правил власника, проте ціну на квиток, доповідачів та приміщення підбирає та встановлює ініціативна група.

З швидким розвитком технологій та збільшенням користувачів Інтернету, на початку 2000-х конференції в стилі TEDх почали проводитись й в Україні, а згодом й у Львові. Наше місто завжди виділялось креативними командами, теперішній випадок – не виняток, адже Львів буде першим містом в Україні, яке проводитиме подію TEDx на основі університету. Закордоном таке часто практикують, так як це є чудовою платформою для поширення ідей серед студентів (цю практику використовує Оксфорд, Гарвард, Університет Торонто та інші).

TEDxLNU організовують студенти Львівського національного університету імені Івана Франка, подія проходитиме під гаслом «Подих майбутнього». Доповідачами будуть спеціалісти з різних галузей, які розказуватимуть, що чекає нас у найближчому майбутньому, як долучатися до створення «чогось нового» та пробуватимуть передбачити розвиток власної галузі/науки/хобі. Не маючи можливості висвітлити всіх сфер діяльності, на подію вибрали доповідачів, які говоритимуть про найцікавіші та найпоширеніші з них: література, IT, спорт, новітні технології, сім’я, життєві цінності. Представляємо декількох спікерів із їхніми темами доповідей:

1. Дарія Кареліна «Фітнес – більше ніж здоров’я»

2. Віталій Засадний «Завтра – це вже майже сьогодні. За скільки часу технології змінять наше життя?»

3. Ангеліна Оверчук «Натхнення як першопричина і результат майбутнього»

4. Богдан Тихолоз «Що читатимуть люди через 100 років?»

З іншими темами доповідачів можна познайомитись на сайті конференції.

Запрошуємо і вас відвідати першу в Україні конференцію в стилі TEDx University, яка відбудеться 14 грудня о 10.00 год в головному корпусі ЛНУ імені Івана Франка (вул. Університетська, 1).

Ціна квитка від 10 грн. Зібрані кошти подаруємо проекту «Миколай про тебе не забуде». Відвідувач має право відмовитись давати внесок на благодійність. В такому разі подія для нього буде безкоштовною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: