Меню & пошук

Україна скасувала мито для ввезення гібридних автомобілів

Україна скасувала мито для ввезення гібридних автомобілів

[ads-pc-2]

01-2011-toyota-prius

Автомобілі, оснащені гібридними двигунами – бензиновими та електричними одночасно – не будуть обкладатись ввізним митом при імпорті в Україну. Відповідну поправку було прийнято Міжвідомчою комісією з питань міжнародної торгівлі, повідомляє агенція Інтерфакс. 

Рішення про скасування мита було прийняте 12 лютого, а результат надрукований в офіційній газеті Урядовий Кур’єр 16 лютого. Згідно з ним, від мита звільняються автомобілі з двигуном внутрішнього згорання об’ємом від 1 до 2,2 л, оснащені гібридною установкою (Електродвигун з приводом на колеса автомобіля), класифікованих за кодами УКТЗЕД 8703 22 10 00 і 8703 23 19 10.

Комісія вирішила, що скасування ввізного мита для гібридних автомобілів не зашкодить національним інтересам України. Цікаво, що мито досі діє для звичайних бензинових автомобілів: воно було введене Кабміном Миколи Азарова у 2012 році, проте громадськість дізналась про нього лише через рік. Під тиском автомобільних імпортерів влада двічі знижувала ввізне мито: з понад 12% до 4%. Автомобільний ринок в Україні минулого року зазнав краху: продажі зменшились у 2,2 рази.

Наприкінці минулого року в Україні відкрили 34 безкоштовні заправки для електромобілів, які діятимуть на базі кожного ресторану A La Minute мережі OKKO. Раніше компанія Tesla Motors офіційно підтвердила свої плани збудувати заправки для електромобілів Supercharger на території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: