Меню & пошук

Вища освіта в Німеччині стала безкоштовною

Вища освіта в Німеччині стала безкоштовною

[ads-pc-2]

why-using-stairs-university-in-munich-germany
Університет Мюнхена

Нижня Саксонія стала останньою федеративною одиницею Німеччини, яка скасувала плату за навчання – і відтепер вища освіта в Німеччині є повністю безкоштовною. Як пише The Times, навчальний рік 2014/2015 став першим, до якого було застосовано зміни в законодавстві. Але найприємнішим у цьому є те, що правило поширюється не лише на жителів Німеччини, а й навіть на іноземців – тобто і на Україну. 

Дороті Штапельфельд, німецький сенатор комітету з науки в Гамбурзі, назвала плату за навчання “соціальною несправедливістю”, яку відтепер подолано. На її думку, ключовим завданням політиків є забезпечення належних умов для освіти молоді в Німеччині, а також можливість отримувати якісну вищу освіту безкоштовно. Раніше плата за семестр в середньому становила від 500 до 1000 євро, що було непосильним для багатьох німецьких сімей. Гіперактуальним є це питання і для США та Британії, де студенти змушені обтяжувати себе довгостроковими та дорогими кредитами, щоб покрити вартість навчання.

Саме тому ця новина викликала значне пожвавлення і в США. Українці також відтепер можуть стати студентами німецьких вузів і навчатись цілком безкоштовно. Щоправда, є кілька вагомих деталей:

  • ви повинні знати німецьку мову
  • ви повинні підтвердити наявність доходів або фінансів для проживання

Тим не менш, навіть ці умови не є непосильними: в Німеччині є чимало вузів з англійською мовою навчання, а при успішному проходженні на ґрантові чи освітні програми, українці можуть отримувати стипендію для покриття витрат на їжу, одяг, транспорт та проживання. 60 ґрантів, стипендій та інших можливостей жовтня, які допоможуть вам у цьому, шукайте у нашому останньому дайджесті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: