Меню & пошук

В Стенфорді винайшли батарею, яка заряджається за 1 хвилину

В Стенфорді винайшли батарею, яка заряджається за 1 хвилину

[ads-pc-2]

safe_image

Дослідники зі Стенфордського університету презентували технологію батареї, яка значно перевершує сучасні рішення за швидкістю зарядки і надійності: вона гнеться і деформується без втрати властивостей.

На думку професора Дай Хонгджі (Dai Hongjie), розроблена його командою технологія в перспективі прийде на зміну сучасним літій-іонним акумуляторам, які вже ледве справляються з енергетичними потребами смартфонів, планшетів та інших нових пристроїв.

Попередні покоління алюмінієвих акумуляторів втрачали свої властивості вже після 100 циклів зарядки-розрядки, а в новому прототипі цей показник вдалося наростити до 7500 (у літій-іонних батарей близько 1000). Окрім того, розроблена в Стенфорді батарея набагато безпечніша всіх існуючих рішень: вона не нагріється і не запалиться, якщо її деформувати і навіть просвердлити наскрізь. При цьому акумулятор заряджається в сотні разів швидше, ніж літій-іонні батареї: за розрахунками дослідників, смартфон можна буде наповнити енергією за одну хвилину.

Прототип поки що здатний видавати напругу не більше 2 вольт (проти 3,6 вольт у літій-іонних) і потужність не більше 40 Вт/кг (у літій-іонних від 100 до 206 Вт/кг). За словами Дай Хонджі, ці показники в найближчому майбутньому вдасться помітно поліпшити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: