Меню & пошук

NASA оголосило конкурс на створення найкращого будинку для астронавтів

NASA оголосило конкурс на створення найкращого будинку для астронавтів

[ads-pc-2]

mars_analog

Американська космічна агенція NASA та компанія America Makes оголосили конкурс на створення найкращого середовища для проживання астронавтів на інших планетах. Загальний фонд всього конкурсу становить $2,25 млн: організатори очікують, що інфраструктура пропонованих проектів буде виконана за допомогою 3D-друку.

Учасникам пропонують розробити архітектурні концепти з використанням можливостей 3D-друку. Сам конкурс розділений на два етапи: у першому необхідно представити концепт, у другому – необхідні для його створення технології та представити робочий концепт.

Прихисток для астронавтів повинен забезпечувати базові потреби для людини, такі як енергія, їжа та відпочинок в екстремальних умовах, а також мати достатньо простору для необхідного устаткування та інструментів. Перший етап конкурсу триватиме до 27 вересня, і за цей час будь-який стартап може запропонувати свої проекти на розгляд NASA. 30 найкращих проектів, відібрані учасниками журі, отримають приз у розмірі $50,000 на 2015 World Maker Faire у Нью-Йорку.

До другого етапу потраплять лише найбільш реалістичні проекти, для яких передбачено приз у розмірі $1.1 млн, а також безпосереднє втілення концептів у життя.

У березні ми писали про створений спеціалістами NASA концепт безпілотного автомобіля, який планують використовувати не лише для космічних місій, а і на Землі. Тим часом британські спеціалісти почали підготовку до створення першого в Європі космодрому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: