Меню & пошук

Шотландія збудує найбільшу в світі плавучу вітрову електростанцію

Шотландія збудує найбільшу в світі плавучу вітрову електростанцію

[ads-pc-2]

hywind-scotland-pilot-floating-wind-park-overview

Влада Шотландії затвердила будівництво першої у Великобританії та найбільшої в світі плавучої вітрової електростанції. Плавучі турбіни за допомогою кабелів постачатимуть електрику на узбережжя для більш ніж 20 000 будинків.

Станція, що буде розташована поблизу міста Peterhead в Абердінширі, складатиметься з 5 вітрових турбін, кожна потужністю у 6 мегават. Оскільки турбіни кріпляться до дна лише тросами, їх будівництво обходиться значно дешевше, ніж традиційні вітрові конструкції. Будуватиме станцію норвезька компанія Statoil, одна з найбільших у Європі компаній з енергозабезпечення.

Згідно з підрахунками авторів проекту, турбіни приноситимуть енергію вартістю $155 мегават/год, що вже дешевше, ніж середня вартість електроенергії, отриманої з електростанцій на узбережжях. Більша кількість турбін дозволить ще більше здешевити виробництво такої енергії. Зважаючи на особливості кріплення, такі станції можуть бути спроектовані і на ділянках з глибоким дном, оскільки для роботи їх достатньо закріпити на поверхні океану.

Шотландія та її вітряна погода – ідеальний кандидат для будівництва вітрових електростанцій. Для прикладу, в 2014 році країна згенерувала 11,7 гігават-годин енергії лише завдяки вітрових станціям. Минулої весни інша країна, Коста-Рика, повністю перейшла на відновлювальні джерела енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: