Меню & пошук

ProWein: як спробувати всі вина світу за 3 дні

ProWein: як спробувати всі вина світу за 3 дні

[ads-pc-2]

1, на головну

Разом із WINETIME ми вже неодноразово розповідали вам про найособливіші і найсмачніші винні напрямки і регіони світу, цього ж разу привідкриємо завісу на унікальне місце, де за три дні можна спробувати ледь не усі найцікавіші вина і напої планети!

Напрочуд практичний і сучасний Дюссельдорф навряд чи числиться серед міст, куди ви неодмінно мрієте потрапити. Тут все відмінно з економікою, це один із найкрупніших транспортних центрів Німеччини, є немало цікавих і неординарних місць та об’єктів, але не більше того! І тим дивовижнішою може здатися статистика щодо відвідуваності міста, а це близько 3 мільйонів гостей щорічно!

Чим же так приваблює до себе Дюссельдорф?

Одна із відповідей – вражаючого масштабу виставковий комплекс Messe Dusseldorf. 19 холів і понад 300 тисяч м² території щороку трансформуються у 50 найрізноманітніших тематичних виставок, половина із яких – лідери в своїх сферах у світі.  А найсмачніша із них, без жодного перебільшення – ProWein. Традиційно на три дні у березні виставка збирає довкола себе тисячі виробників, імпортерів і різного роду фахівців із більш як 120 країн по всьому світу. В центрі уваги – вино, а також ряд інших напоїв міцної групи.

Теоретично за день територію виставки можна спробувати обійти хіба що з кінця в кінець, практично ж за 3 дні, як максимум – ви побуваєте у кожному із холів, але навряд чи встигнете поспілкуватись навіть із 5% виробників. І це той випадок, коли розумієш буквально, наскільки ж неосяжний світ навіть в рамках однієї окремо взятої сфери!

4 (1)

І от ставиш собі за ціль, наприклад, зрозуміти якийсь із сортів у вині. Дегустуєш 10 взірців, 15, 20, потроху починаєш розуміти характер, але водночас втрачаєш глузд від усвідомлення, яким же різним може бути один сорт! Один із сотень! Паралельно записуєш кілька інтерв’ю, поспішаєш відзняти хоч трішки цікавих кадрів, коли випадково боковим зором на одному із виставкових годинників помічаєш…

17:48!

Що? Як? Неймовірно, але це вже кінець першого із трьох днів!

Так-так, ви все правильно зрозуміли – на виставці, де можливо продегустувати майже все, часу не вистачить навіть на заплановане. Крапля в морі! Але планувати таки дуже важливо, інакше все це море вина просто «проковтне» тебе!

Ну а плани у кожного різні: хтось хоче, аби його вино могли придбати у якомога більшому числі країн по всьому світу, хтось прагне розширити свій асортимент цікавим поповненням, хтось полює на щось дуже ексклюзивне… Паралельно відбуваються конференції, форуми, майстер-класи і т. п. На кожному кроці хтось щось дегустує і обговорює десятками мов, у тому числі й українською.

До речі, про дегустації. Зауважте, на виставці вино дегустують, але не п’ють! На кожному стенді разом із келихами та штопорами неодмінний аксесуар – spittoon, іншими словами – невеличка посудина, куди спльовують продегустований напій. Пити на таких виставках вважається дурним тоном, та і насправді, якщо хтось надумає власне пити, до середини дня такий «персонаж» навряд чи дотягне. Хоча, звісно, як виняток, ви можете собі дозволити проковтнути щось, що сподобалось особливо! :)

14

Бургундія, Бордо, долина Рони, П’ємонт, Тоскана, Ріоха, Мендоса, Мальборо і т. д. і т. п. Від експериментальних блакитних вин до витонченої червоної класики, від харизматичних односолодових віскі до екзотичних дистилятів Сходу – дегустуєш, дізнаєшся деталі, записуєш враження, рухаєшся далі. Зрештою, за три дні втомишся рахувати, скільки всього вдалося спробувати і збагнути! Частіше за все залишається загальне враження, а деталі пізніше зможеш відшукати хіба що на фото і десятках нотаток у записниках і всіх можливих ґаджетах!

Закінчувались виставкові дні для всіх вже на вулицях вечірнього Дюссельдорфа. Треба сказати, місто вкотре професіонально і з легкістю прийняло таку кількість тямущих в алкоголі гостей. Символічним продовженням нескінченних холів ProWein була «найдовша в світі барна стійка», що так образно називають центральну частину міста за рекордну концентрацію пабів, ресторанів і кафе. Більше того, цього року виставка співпала по часу ще і з легендарним місцевим карнавалом. Словом, вражень і емоцій – з запасом!

Найсмачніші дегустаційні замітки команди WINETIME вже невдовзі знайдуть продовження у новинках асортименту! Ну а наступна ProWein розпочнеться 19 березня 2017 року.

Текст: Сергій Шалайко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: