Меню & пошук

Інформатику в українських школах можуть замінити уроками програмування

Інформатику в українських школах можуть замінити уроками програмування

[ads-pc-2]

IMG_6789

Український уряд оприлюднив програму підтримки IT-галузі, згідно з якою уроки інформатики в школах можуть бути замінені на уроки програмування. Ініціаторами змін стали народні депутати, які раніше були керівниками ІТ-компаній.

Так, колишній голова ІТ-компанії, а тепер народний депутат Олексій Скрипник переконує, що мови програмування нинішнім учням можуть бути більш необхідними за іноземні, тому що навіть у кризу ця галузь єдина, яка зростає. “Щоб створити ІТ-компанію, вам потрібні два генія і два комп’ютери.

З урахуванням того, скільки у нас коштували генії, це було дуже дешево”, – повідомив політик. Наразі в українських школах інформатику вивчають з другого класу. Зокрема, вчать дітей малювати. В 11 класі столичного ліцею інформаційних технологій випускники працюють над спільним проектом – грою “Школа”.

Слід зазначити, що в Міносвіти готують зміни до шкільної програми. У парламенті сподіваються побачити в розкладі програмування замість інформатики вже на початку нового навчального року. Більше про ініціативу – в сюжеті ТСН:

Фінляндія, чия освітня система визнана однією з найкращих у світі, зважилася на кардинальний крок – заміну шкільних предметів на інший метод вивчення. Влада країни вирішила замінити вивчення традиційних предметів, таких як фізика чи алгебра, на вивчення явищ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: