Меню & пошук

В нідерландському місті запустять перші в Європі автобуси без водіїв

В нідерландському місті запустять перші в Європі автобуси без водіїв

[ads-pc-2]

8c7d1ddf181069a5b1f9af27d73d9fa9

Цієї осені нідерландське місто Вагенінген стане першим містом в світі, в якому вулицями будуть їздити автономні автобуси без водіїв.

Нові автобуси називаються WEpod, і в них з комфортом можуть розміститися тільки шість чоловік. Це проект міста Вагенінген, що знаходиться в центральній частині Нідерландів. Автобуси курсуватимуть між двома містами, Еде і Вагенінген (це приблизно 17 хвилин шляху), а також навколо університету, місцевого центру агродосліджень.

Автобуси – модернізована версія автомобілів, створених швейцарською компанією EasyMile і вже протестованих в кількох приватних проектах – будуть рухатися досить повільно, з максимальною швидкістю близько 24 км/год. Вони також не будуть їхати далеко, а диспетчери будуть постійно стежити за транспортом на випадок, якщо щось піде не так. Тим не менш, це все одно цікавий проект, оскільки це перший досвід регулярного використання автономних автобусів на громадських дорогах.

Автобуси, зрозуміло, використовують дані GPS, але комп’ютер автобуса також може сам отримувати інформацію того, куди прямує автобус. Один з розробників проекту, Йоріс Ійссельмуйден, пояснює: «Якщо точність системи GPS знижується, наприклад, із-за дерев вздовж дороги, то автобус починає орієнтуватися по розпізнаванню об’єктів на місцевості. Камери засікають об’єкти і порівнюють їх з уже відомими об’єктами з ранніх записів. Так як їх позиція вже відома, то машина може вирахувати, де вона в даний момент знаходиться». По суті автобус вчиться прямо на ходу, нехай і зі швидкістю 24 км/год.

via Популярная Механика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: