Меню & пошук

Непал заборонить підніматись на Еверест непідготовленим туристам

Непал заборонить підніматись на Еверест непідготовленим туристам

[ads-pc-2]

5.0.2

Влада Непалу має намір заборонити сходження на Еверест непідготовленим, занадто старим та занадто молодим туристам, повідомляє The Guardian.

За словами офіційних представників влади Непалу, яка видає дозволи на сходження на найвищу вершину планети, нові правила заборонять підйом тим альпіністам, які досі не мали досвіду сходження на вершини понад 6500 м, а також людям похилого віку та неповнолітнім. Для того, щоб отримати дозвіл на сходження, потрібно буде документально підтвердити свій досвід сходження на гори такого типу.

Таке рішення було прийняте внаслідок почастішання нещасних випадків на схилах Евересту: у 2014 році загинули одразу 16 місцевих гідів-шерпів, а в 2015 лавина після потужного Непальського землетрусу накрила 18 людей.

Як заявив голова Міністерства туризму Непалу Говінда Каркі: “Сходження на Еверест – це не жарти. Ми не дозволимо підніматись туди людям, які не мають руки або ноги, і це не питання дискримінації. Як ти зможеш залізти на цю гору без ніг?”.

В останні роки у високий сезон (квітень-травень) на підходах до вершини Евересту почали утворюватись затори із туристичних груп, які бажали пошвидше почати сходження. Це ставало причиною нещасних випадків та порушення правил гірської безпеки. Окрім того, на Джомолунгму почастішали різні групи людей: починаючи від інвалідів до підлітків. Наймолодшому хлопцю, який зійшов на Еверест – всього 13 років, найстаршому альпіністу – 80.

Цього місяця в український прокат вийшов фільм “Еверест”, який розповідає про трагедію 1996 року, коли дві групи альпіністів потрапили під снігову бурю на схилах однойменної гори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: