Меню & пошук

NASA оприлюднила тисячі фотознімків Місяця з програми Apollo

NASA оприлюднила тисячі фотознімків Місяця з програми Apollo

[ads-pc-2]

21038629933_bdc097a3d5_k

Американська космічна агенція NASA оприлюднила тисячі фотознімків Місяця, які були зроблені під час програм Apollo десятки років тому. Оцифровані та невідретушовані фото були завантажені в альбоми на фотосервісі Flickr.

AS12-46-6729

AS12-47-6941

Всі фотографії були зроблені під час місій на супутник Землі з 1969 по 1972 рік і стали доступні у високій роздільній здатності завдяки працівнику космічного агентства Кіпу Тігу. Разом з колегами він протягом одинадцяти років сканував знімки, зроблені екіпажем «Аполлона» на камеру Hasselblad. На деяких з них можна побачити глибокі кратери, а також нашу планету з місячної орбіти. Крім того, до колекції увійшли знімки, зроблені під час польоту «Аполлон-13», в ході якого астронавти так і не змогли висадитися на Місяць. Всього за програмою «Аполлон» було здійснено шість успішних висадок на планету.

На відміну від зображень, включених до Project Apollo Archive і Apollo Lunar Surface Journal, зображення в новому альбомі на Flickr не були оброблені. Розмиті лімби Землі і розмиті обличчя астронавтів розміщені в альбомі пліч-о-пліч з приголомшливими місячними перспективами і знаковими фотографіями виходу людини на поверхню Місяця. Перегляд цього фотоальбому створює відчуття перегляду старого сімейного фотоальбому.

Переглянути всі альбоми з фотографіями можна тут https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/albums.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: