Меню & пошук

Українець став претендентом на участь в польоті людей на Марс

Українець став претендентом на участь в польоті людей на Марс

[ads-pc-2]

capeverde-mars

В рамках проекту Mars One було відібрано фінальну сотню людей з усього світу, які погодились стати добровольцями для першого польоту людини на Марс. У списку – представники всіх континентів світу, в тому числі один українець. 

Mars One – це приватний проект нідерландського дослідника Баса Лансдорпа з метою заснування на Марсі постійної людської колонії. Цей план передбачає відправлення комунікаційного супутника до планети до 2016 року та, після низки інших етапів, висаджування перших чотирьох постійних людських поселенців у 2023 році. Нова група чотирьох астронавтів-поселенців прибуватиме через кожні два роки.

Коли Mars One оголосив про прийом заявок від небайдужих добровольців, то організатори отримали понад 200 000 заявок з усього світу. В ході трьох раундів відбору цей список було зменшено до сотні кандидатів: 39 з яких – представники Північної та Південної Америк, 31 – Європи, 16 – Азії, 7 – Африки та 7 – Океанії. Переглянути профілі усіх кандидатів з фінальної сотні можна на сайті Mars One.

До списку третього відбору потрапив і один українець: його звати Сергій, йому 26 років, і він готовий полетіти у неймовірну подорож на Марс, звідки, скоріш за все, уже неможливо буде повернутись. Як і кожен з сотні кандидатів, Сергій запостив на сайті свою відеозаявку, в якій пояснив, чому хоче полетіти у космос.

Кандидатів з фінальної сотні тепер очікують фізичні та емоційні тести, проходження яких буде перетворено у щось на зразок реаліті-шоу. Учасники повинні будуть навчитися всьому, що стане їм в нагоді при заснуванні першої людської колонії на Марсі: інженерія, наука, медицина та багато іншого. Очікується, що висадити перших чотирьох поселенців коштуватиме приблизно $6 мільярдів.

Трейлер фінального відбору:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

122 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: