Меню & пошук

В київському парку Шевченка всі лавиці замінять на дизайнерські і проведуть wi-fi

В київському парку Шевченка всі лавиці замінять на дизайнерські і проведуть wi-fi

[ads-pc-2]

85386

Цього місяця в одній з найвідоміших столичних зон відпочинку – парку Шевченка – проведуть масштабну реновацію, яка включатиме в себе заміну всіх лавиць на дизайнерські та встановлення безкоштовної wi-fi мережі.

Як пише DreamKyiv, проектом реновації займається компанія FoodFarm. Дизайн лавиць розробив Клаус Лефо, який працює з одним з провідних архітекторів сучасності Френком Гері. Дзеркальний кіоск, який нещодавно з’явився у парку Шевченка, також частина цієї ініціативи. Реалізувати ідею вдалося за рахунок некомерційних інвестицій та підтримці мера Києва Віталія Кличка і голови Шевченківського району Олега Гаряги, стверджують автори FoodFarm.

11016657_813342118702919_1258918204_n

Стежити за станом нових лавок буде місцеве комунальне підприємство з утримання зелених насаджень, на балансі якого знаходиться парк Шевченка. Також ініціатори проекту дуже сподіваються на те, що ментальність жителів Києва змінюється і вони будуть берегти нові паркові об’єкти. Влітку в цій зеленій зоні планують також провести безкоштовні заняття з йоги.

Парк імені Тараса Шевченка був заснований 1860 року під назвою Університетський сквер. 1896 року у парку відкрили пам’ятник Миколі I, який був знесений більшовиками 1920 року. 1939 року, з нагоди 125-річчя від дня народження Тараса Шевченка, на місці колишнього пам’ятника російському цареві було відкрито пам’ятник Тарасові Шевченку, який стоїть там і сьогодні.

Nikolaysad1

Університетський сквер наприкінці ХІХ століття

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: