Меню & пошук

В Києві відбудеться перший фестиваль поп-культури Kyiv Comic Con

В Києві відбудеться перший фестиваль поп-культури Kyiv Comic Con

[ads-pc-2]

dff2f7b-840-620

На краудфандинговій платформі BigIdea успішно профінансована ідея проведення фестивалю популярної культури Kyiv Comic Con, який вперше відбудеться в Україні на початку червня. Кампанія, яка завершується сьогодні, отримала понад 46 тисяч гривень – удвічі більше від запланованих 26 500 грн.

Comic Con – фестиваль, що вже понад 40 років збирає поціновувачів популярної культури у Сан-Дієго (США). Зараз аналогічні фестивалі кожен рік проходять по всьому світу: США, Канада, Франція, Великобританія, Німеччина, Італія, Польща, Австралія, Індія, Японія – в кожному великому місті, де є шанувальники фантастики в усіх її різноманітних проявах. Неймовірна атмосфера цих фестивалів надихнула авторів на ідею проведення Kyiv Comic Con – першого київського фестивалю популярної культури. У разі успіху, автори ідеї планують проводити фестиваль щороку.

Місце проведення фестивалю планують перетворити на фантастичну локацію, запросивши цікавих гостей: акторів, художників, письменників, гейм-дизайнерів – усіх, хто так чи інакше пов’язаний зі створенням дивовижних світів та історій. Буде організовано покази та обговорення кіноновинок та кінокласики, турніри з відео та настільних ігор.

Один з ключових моментів, за словами ідеологів проекту – це перетворити фестиваль у платформу для демонстрації та популяризації найрізноманітніших фантастичних хобі та пов’язаних з цим індустрій. Команда хоче об’єднати в одному просторі усі профільні магазини сувенірної продукції та іграшок, косплеєрів в костюмах улюблених героїв та рольовиків, що відтворюють різні сеттінги, клуби настільних ігор та DnD-шників, геймерів, анімешників, фанатів коміксів та багатьох інших «гіків». Також заплановано спеціальний ігровий майданчик для дітей та інтерактивно-освітні заходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: