Меню & пошук

Contemporary Art i Art Management: нові курси в Київській Академії Медіа Мистецтв

Contemporary Art i Art Management: нові курси в Київській Академії Медіа Мистецтв

[ads-pc-2]

Цього року Київська Академія Медіа Мистецтв продовжує розширюватися і відкривати нові напрямки навчання. Однією з головних новин нового сезону в КАМА – став запуск напрямків, присвячених сучасному мистецтву, де вже йде набір студентів на два окремих курси.

Перший – Contemporary Art. Він розрахований на тих, хто вже отримав базову художню освіту або має відповідну професійну практику. Програма спрямована на розвиток критичного мислення та освоєння методу художнього дослідження як одного з найбільш актуальних для сучасного мистецтва.

Другий курс – Art Management. В його основі – робота над покроковою реалізацією мистецького проекту з провідними арт-менеджерами країни, введення в теорію сучасного мистецтва, авторські воркшопи від практикуючих фахівців. 

Обидві програми передбачають спільну практичну роботу. Студенти двох курсів протягом декількох місяців будуть розробляти і готувати до публічної презентації фінальний проект. Кращі проекти будуть реалізовані в галереях партнерів КАМА. Керувати напрямком будуть Єлизавета Герман, Ольга Балашова і Марія Ланько – молоді незалежні куратори та арт-критики.

сuratorsofart

«В Україні актуальна художня сцена абсолютно не інтегрована в систему художньої освіти, що ось вже більше 20-ти років тягне за собою безліч негативних наслідків – від нескінченних повторень професійних помилок до відсутності наступності між поколіннями і, як наслідок, традиції українського мистецтва. В рамках курсу “сучасне мистецтво” ми б хотіли цю проблему частково вирішити. КАМА стане першим і єдиним на сьогоднішній день місцем в Україні, де можна повчиться мистецтву у Тіберія Сільваші та Олександра Ройтбурда, Лесі Хоменко та Анастасії Рябової, а управляти пов’язаними з ним процесами у Бйорн Гельдхоф та Олесі Островської-Лютої.

Важливою особливістю курсу для менеджерів також стане практичне знайомство зі специфікою української культурної сфери та “робота над помилками” на прикладі конкретних публічних проектів, а також постійне взаємодія з художниками на різних етапах курсу, включаючи спільну фінальну презентацію», – кажуть куратори курсів.

Набір на нові напрямки вже розпочався і триватиме до 18 квітня.

Програма та реєстрація на курси доступна на сайті Академії http://www.k-a-m-a.com/

ART_FB2 (1)

Kyiv Academy of Media Arts (Київська Академія Медіа Мистецтв) – це провідний в Україні освітній проект, присвячений навчанню креативним спеціальностям. Мета – розвиток індустрії креативності та формування нової освітньої системи, заснованої на передових знаннях і вимогах сьогоднішнього дня. Для цього в КАМА об’єднали три головних складових: роботу з реальними завданнями, комфортну атмосферу і викладачів, які є практикуючими фахівцями кращих креативних агентств, продакшн і дизайн студій, архітектурних бюро та арт-галерей в країні і за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: