Меню & пошук

IKEA шукає землю біля Києва для будівництва гіпермаркету

IKEA шукає землю біля Києва для будівництва гіпермаркету

[ads-pc-2]

1331804442_384

Шведська компанія IKEA шукає в Києві земельну ділянку площею приблизно 40 га для будівництва власного супермаркету меблів. Це на 10 га менше від раніше розглянутих, повідомив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, пише Апостроф.

“IKEA давно планувала вийти на ринок. Вели переговори про виділення лісової ділянки в 50 га недалеко від аеропорту “Бориспіль”. Але компанія не домовилася з міською владою, бо, самі розумієте, для будівництва торгових площ треба було вирубати дерева, – каже Ніконов.

До кризи IKEA вела переговори також з приватними забудовниками про купівлю у них землі. “Звичайно – це околиці Києва, ділянки уздовж основних трас. Чому не вдалося в цьому випадку домовитися, не можу сказати. Але після початку кризи і військових дій представники компанії стали менш активні в пошуку”, – говорить Ніконов. Він додав, що у міста не так багато ділянок, які б відповідали запитам IKEA.

Про плани завести в Україну ІКЕА напередодні повідомив і міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

«Я маю тісний контакт з послом Швеції, адже сам прожив в цій країні 7 років, тому ми домовилися, що теж в найближчому майбутньому зустрінемося. Хоча попередній досвід IKEA в Україні не радісний, адже були скандали з корупційною складовою на етапі виділення ділянок під забудову. Тому вони скептично відносилися до перспективи розвитку свого бізнесу в Україні», – сказав міністр.

IKEA – одна з найбільших у світі торговельних мереж, яка була заснована в Швеції в 1943 році Інгваром Кампрадом. Станом на 2014 рік у мережу входило понад 300 магазинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

101 коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: